FOSSIELE BRANDSTOFFEN, WATERSTOF, ELEKTRISCH LADEN, VERSCHILLENDE FOODCONCEPTEN EN ALLERLEI FACILITEITEN, ZOALS EEN KETTINGWASSTRAAT MET STOFZUIGERPLEIN SAMEN OP ÉÉN TANKSTATION-LOCATIE. HET IS HOE VISSERS ENERGY GROUP DE TOEKOMST ZIET. DE EERSTE VESTIGING MOET MEDIO 2023 OPENEN, ZO WERD DUIDELIJK OP DE TANKSTATION & CARWASH VAKBEURS.

De Tankstation & Carwash Vakbeurs was voor Vissers Energy Group het podium om de toekomstvisie kenbaar te maken. Via een levensgrootte maquette werd de beoogde eerste locatie in Zuid-Nederland getoond. Met alles erop en eraan. “Mobiliteit verandert en om hierop in te springen willen wij op strategische plekken multiservice stations openen waar de klant alles bij elkaar vindt”, vertellen Guido Coppes en Gerbert Vissers van Vissers Energy Group. Coppes wijst naar de maquette. “Als het om de energiedragers gaat, dan zijn er verschillende fossiele brandstoffen beschikbaar, maar ook waterstof. En tal van snellaadpunten. De toekomst zal toch een mix van voertuigen zijn, zowel in het personenvervoer als vrachtverkeer. Daarom kunnen straks ook vrachtwagens er elektrisch laden en waterstoftanken. Het multiservice station is een plek voor iedereen.”

Verschillende foodconcepten
De faciliteiten op het station zijn ook ruim. Er worden volgens Vissers allerlei foodconcepten gepresenteerd, waaronder ook eigen concepten en concepten van derden. Als het om het eigen concept van Vissers Energy Group gaat, dan is men altijd al vooruitstrevend geweest met onder meer de formule Moments & More. Hier worden onder meer bestelkiosken toegepast. Klanten kunnen via de orderkiosken bestellingen doen en gelijk afrekenen. Volgens Vissers Energy Group worden klanten met de oplossing snel en efficiënt geholpen bij het maken van hun keuze en het afrekenen van de vers bereide producten en koffie. Klanten kunnen naast eten en drinken ook producten uit de shop afrekenen via de bestelzuilen. De gastheer of -vrouw helpt waar nodig om klanten uitleg te geven over het concept. Nadat een klant een bestelling heeft gedaan via de orderkiosk, kan de status daarvan gevolgd worden op diverse schermen die in de shop hangen. Dergelijke oplossingen worden ook het tankstation van de toekomst toegepast, verzekert Vissers.

Voldoende parkeergelegenheid
Prominent in de maquette is ook een kettingwasstraat met stofzuigerplein voor personenwagens. Op het dak van het
hoofdgebouw is een atletiek- en fietsbaan aanwezig. En er liggen veel zonnepanelen op het dak om een flink deel van de elektriciteit zelf op te wekken. Vissers: “Dat past heel goed, er is voldoende parkeergelegenheid en de locatie is goed bereikbaar. Dat vinden mensen die willen sporten belangrijk.” Overigens wordt er geen pakketservice aangeboden, al denkt Vissers Energy Group volgens Coppes nog wel na over het plaatsen van een pakketautomaat. Waar het station wordt gebouwd werd door Vissers en Coppes niet gezegd. Het multiservice station zal medio 2023 worden geopend.

Oplossingen
De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en
België, vond dit jaar plaats op 9 en 10 november 2022 in Expo Houten. Bekende namen uit de tankstationbranche waren aanwezig op de beurs met eigen stands, waaronder BigBrother, GemaQ, Extendas, Mokobouw, Hamer, Resato, WashTec, Sligro, TinQ, TanQyou, TSG, Vissers Energy Group en Mesa Coatings. Naast standhouders die zich
bezighouden met technologie, software, HR, carwash en waterstof, zijn onder andere ook de shopinrichting, horeca- oplossingen en camerasystemen onderwerpen die de revue passeren. Onderdeel van de beurs was het jaarlijkse
congres, met dit keer als thema ‘To charge or not to charge?’, over de toekomst van elektrisch laden. De centrale vraag die werd gesteld: hoe maak je van elektrisch laden op tankstations een goede businesscase? Aan de hand van presentaties, paneldiscussies en interviews gaven branchegenoten het antwoord op deze vraag. Op de beurs werden hier en daar ook wat nieuwtjes gepresenteerd. Zo kondigde Smarter Nozzle Europe een samenwerking aan met TinQ. Hierdoor zal een deel van het tankstationnetwerk van het bedrijf worden uitgerust met iNozzles. Het gaat om minimaal vier en maximaal acht iNozzles per locatie. De uitrol begint in het eerste kwartaal van 2023 en is naar verwachting een jaar later volledig afgerond.