BETA HEEFT EEN NIEUW LEERPLATFORM GELANCEERD; POWER UP!. BARBARA MEEUWSEN, MANAGER LEREN EN ONTWIKKELEN, EN LILLY TER BEEK, PROJECTMEDEWERKER LEREN EN ONTWIKKELEN, VAN BETA OPLEIDEN ZIJN DRUK MET HET INRICHTEN VAN HET NIEUWE PLATFORM, MET DE ONTWIKKELING VAN E-LEARNINGS EN MET HET BEANTWOORDEN VAN ALLE VRAGEN VAN WERKGEVERS OMTRENT ONDER MEER DE OVERSTAPSERVICE. EEN KORT GESPREK MET DEZE TWEE POWERVROUWEN.

Duizenden medewerkers zijn sinds het begin van dit jaar al actief op het leerplatform Power Up!. Een mooi resultaat vindt Barbara Meeuwsen. “Veel bedrijven hebben gebruik gemaakt van de overstapservice van BETA. Een prima regeling om in het nieuwe jaar het leren weer bereikbaar te maken voor de medewerkers.” Barbara is ervan overtuigd dat leren en ontwikkelen niet alleen heel nuttig is, maar ook leuk kan zijn. “Dit leerplatform is zo ingericht dat de ervaring van de gebruiker optimaal is en een positieve beleving geeft.” Maar bovenal, het platform brengt medewerkers de juiste skills bij. “De branche is ontzettend in ontwikkeling met uitdagingen als de energietransitie, veranderende mobiliteit en de veranderende behoefte van de consument. Dit zorgt ervoor dat leren en ontwikkelen noodzakelijk is en blijft. Al die veranderingen vergen aanpassingen van de medewerkers zelf om ook in de toekomst op een modern tankstation- of wasbedrijf te kunnen blijven werken. Het leerplatform Power Up! voorziet in die leerbehoefte en geeft inhoud aan de noodzaak van leren en ontwikkelen”, aldus Barbara

Het aanbod

Het aanbod van Power Up! bestaat uit branchespecifieke en soft skill e-learnings. “Die zijn namelijk heel belangrijk, zeker in deze tijden van mondkapjes en extra wet- en regelgeving”, aldus Lilly. Op de vraag of er ook nieuw aanbod in Power Up! komt antwoordt Barbara Meeuwsen bevestigend. “Uiteindelijk worden alle oude OOTW e-learnings vervangen door de nieuwe e-learning. Zo is de tabaksverkoop met de nieuwe wet- en regelgeving sinds kort beschikbaar op het leerplatform. Lilly: “Een must voor elke medewerker in de branche. Na het voltooien van de e-learning is de medewerker up-to-date over de wet- en regelgeving en zich bewust van de gevolgen bij het niet nakomen hiervan. Heel belangrijk, de NVWA heeft namelijk recent geconstateerd dat bij de helft van de controles nog onvoldoende wordt gecontroleerd op die leeftijd.” Bovendien worden in februari vernieuwde e-learnings op het platform verwacht: BHV basis en BHV herhaling en LPG. “Het afgelopen jaar heeft veel teweeggebracht. In korte tijd hebben we allemaal het online communiceren en leren geadapteerd, maar in onze branche was het overgrote deel van de medewerkers al gewend aan het online leren. Nu gaat dat verder op een andere plek, maar de drempel naar online was allang genomen. Om die reden is het aanbod uitgebreid met de optie om een groepstraining via Zoom/Teams te laten lopen in Power Up!”, aldus Barbara. Gaan we ooit weer terug naar de klassikale groepstrainingen? Op die vraag antwoord zij: “De te verwachten tijd- en kostenbesparingen zijn zo positief dat de virtuele groepstrainingen een mooie blijvende aanvulling op de e-learnings zijn. Binnenkort zullen we hier meer bekend over maken.”

Onboarding medewerkers

Regelmatig wordt BETA Opleidingen gebeld met de vraag of er ondersteuning kan komen voor de onboarding van nieuwe medewerkers. Er is in de branche behoefte aan een goed online inwerktraject. Je ziet dat elk bedrijf en elke locatie een eigen traject volgt. Om nieuwe medewerkers in de branche goed welkom te heten en ze voor te bereiden op hun eerste werkdag met een goede basis wordt er momenteel hard gewerkt aan vier onboarding e-learnings. De onderdelen zullen in kleine bites worden aangeboden. Daarom binnenkort ook beschikbaar: Onboarding branchekennis; productkennis; omgaan met de klant en veiligheid.

Overstappen

De overstapservice is nog beperkt beschikbaar dus wilt u ook gebruik maken van Power Up! en een compleet ingericht leerplatform tot uw beschikking hebben? Maak dan zo snel mogelijk gebruik van de overstapservice en zorg dat leren en ontwikkelen een speerpunt wordt dit jaar. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.beta-tankstations.nl/opleidingen. Mocht u vragen, opmerkingen of andere feedback hebben over Power Up! dan kunt u mailen naar opleidingen@beta-tankstations.nl.

Korting

Bent u BETA lid? Dan krijgt u voordeel! BETA biedt aantrekkelijke kortingen op zowel virtuele als live groepstrainingen. BETA-leden kunnen gebruik maken van de BETA-voordeeltarieven. Om tot deze tarieven te komen zijn aantrekkelijke prijsafspraken met een geselecteerd aantal trainers/training bureaus afgesproken.