BIJ HET SECRETARIAAT VAN BETA KOMEN SOMS VRAGEN BINNEN DIE ER NÉT EEN BEETJE UITSPRINGEN. DE MEEST BIJZONDERE BELICHT TIM SCHOENMAKERS IN DEZE RUBRIEK.

Corona, corona, corona… Iets meer dan een maand geleden moest ik bij dat woord nog vooral aan een biertje met een citroentje denken, maar inmiddels is die positieve associatie behoorlijk omgeslagen. Dat zal bij jou niet anders zijn. Elke dag staat in het teken van het virus. Telkens zijn er nieuwe regels en nog altijd is er veel onduidelijkheid. Dat dit tot extra vragen leidt bij het BETA-secretariaat zal niemand verbazen. En gek genoeg is dat voor ons dan wel weer iets positiefs: juist nu kunnen we laten zien waarom we er als branchevereniging zijn voor onze leden. We hebben zelfs een speciaal corona-meldpunt (corona@beta-tankstations.nl) in het leven geroepen om alle vragen in goede banen te leiden. Van alle vragen en tips die we
krijgen, maken we zo snel mogelijk een nieuwsbrief. We hebben in drie weken – sinds de maatregelen van kracht geworden zijn – al zo’n 40 nieuwsberichten geplaatst op de site. Dit is ons belangrijkste communicatiemiddel, want het is een snelle manier om je te kunnen informeren, en we zien gelukkig dat er heel veel wordt gereageerd.

“Voor iedereen is het nieuw, ook voor medewerkers.”

Tim Schoenmakers

Woordvoerder, Belangenvereniging Tankstations

Maar goed, deze rubriek gaat eigenlijk over grappige telefoontjes die we krijgen. Overal zit humor in, dus zelfs in de ellendige situatie waar we ons nu in bevinden. Wij melden heel veel over voorzorgsmaatregelen. Het gaat erom dat we met zijn allen de verspreiding van het virus zo goed mogelijk voorkomen. Dus we houden 1,5 meter afstand, laten weinig mensen toe in de shop en rekenen zoveel mogelijk af vanachter het kogelwerende glas. Daarvoor maken wij posters, die we in de loop van de tijd regelmatig aangepast hebben aan de hand van input van leden. Je kunt immers weer wat leren van hoe jouw collega dit aanpakt, en andersom. Voor iedereen is het nieuw. Zo ook voor medewerkers. Die zijn, de ene keer meer terecht dan de andere keer, bezorgd over hun eigen gezondheid. Dus besluiten ze soms extra voorzorgsmaatregelen te treffen. De meest creatieve die ik gehoord heb: de medewerker die een fles jenever had meegenomen om zelf het contante geld dat hij ontving mee te ontsmetten. Ik weet niet of het goed werkte, maar ik heb dan zelf toch liever een biertje. Zelfs als het merk Corona is.