AFGELOPEN VRIJDAG WAS DE LAATSTE AFLEVERING VAN HET TV-PROGRAMMA DE WERELD DRAAIT DOOR. IK MOCHT DAAR ZELF DRIE SEIZOENEN AAN BIJDRAGEN IN DE ROL VAN DEBATER BIJ HET BLOKJE ‘HET LAGERHUIS’ RONDOM VERKIEZINGSTIJD. TOEN NOG MÉT PUBLIEK.

De afgelopen weken heb ik geen uitzending gemist. Als je in een soort van quarantaine zit kijk je álles. Tot de volledige herhaling van de Elfstedentocht aan toe! En niet via YouTube of Netflix, gewoon op de Nederlandse tv!

Mijn omzet is nu gehalveerd. De lunchroom is gesloten. Alleen bezorgen we nog of kan men lunches afhalen. Alle parttimers zitten thuis en de ‘vaste’ medewerkers verdelen hun uren zover het mogelijk is. We werken met handschoentjes aan, de obri zit potdicht en er staan grote pijlen bij de nachtautomaat omdat we eerder sluiten met bemand werken.

Graag wil ik onze medewerkers enorm complimenteren. Als medewerkers in de vitale sector (waartoe we officieel behoren) waardeer ik enorm hoe iedereen meedenkt, meewerkt en zich houdt aan alle regels. Vooral ook de behulpzaamheid richting onze gasten. Uitleggen waarom we het raam naar beneden hebben. Waarom we met 1,5 meter tussenruimte met elkaar praten. Waarom we met handschoenen aan contant afrekenen. Maar ook waarom we liever willen dat de gasten pinnen. De pompen en handvatten worden om het kwartier weer schoongemaakt. Evenals de toiletten. Ik hoef er niet om te vragen: het gebeurt gewoon. Er wordt niet gemopperd dat ze niet de uren maken die ze graag willen maken. Er wordt met mij meegeleefd om de situatie waarin we met elkaar zitten. Als door een wesp gestoken wordt er eensgezind gereageerd op diegene die de genomen maatregelen in twijfel trekken of er zelfs boos om worden.

 

“Ze kwamen zelf met het idee om onze gasten die we niet meer zien een bloemetje te sturen.”

Ewout Klok

Voorzitter, Belangenvereniging Tankstations

Ze kwamen zelf met het idee om onze gasten die we niet meer zien (omdat die hun bedrijven helemaal op slot moesten doen) een bloemetje te sturen. Dat hebben we gedaan. Namens mijn team een hart onder de riem. Een kleine moeite, een groots gebaar.

We zijn onwetend hoe lang deze periode gaat duren. Zijn we er 28 april vanaf? Of wordt het toch 1 juni? Eén ding weten we wel zeker:

De wereld draait door…

Zorg goed voor jezelf en elkaar.