MAG JE ALS WERKNEMER OP DE WERKVLOER VERSCHIJNEN NADAT JE TWEE UUR GELEDEN EEN CORONATEST HEBT GEDAAN? EN MAG JE, NADAT JE VERVOLGENS POSITIEF BENT GETEST, NOG EEN KEER OP HET WERK VERSCHIJNEN OM EEN PAKJE SIGARETTEN TE HALEN?

Deze vraag is aan de orde bij een kwestie die tussen één van onze leden en zijn werknemer speelt. De werknemer had namelijk een afspraak gemaakt bij de GGD om een coronatest te laten uitvoeren omdat hij zich niet helemaal lekker voelde. Normaal gesproken zou je in dat geval in thuisquarantaine moeten totdat je bent getest. De medewerker dacht hier anders over en is gewoon op het werk verschenen. Nadat hij zich heeft laten testen leek het hem verstandig om direct daarna nog even gezellig een kop koffie met zijn collega’s te drinken. Hierbij is hij ‘vergeten’ een mondkapje mee te nemen. Een dag daarna bleek uit het resultaat van de test dat hij corona had. Je zou denken dat de schrik er dan flink in zou zitten bij de medewerker, maar niets is minder waar. Diezelfde avond, nadat hij positief was getest, heeft hij nog sigaretten gekocht bijhet tankstation. Enkele dagen later bleek dat de twee collega’s waarmee hij in contact was geweest, door hem besmet zijn geraakt. De partner van één van zijn collega’s had zelfs zulke ernstige ziekteverschijnselen dat artsen overwogen om haar op te laten nemen op de intensive care.

 

“Tot nu toe is er nog geen rechter geweest die zich heeft uitgesproken over een zaak waarin een werknemer zich niet aan zijn thuisquarantaine verplichting heeft gehouden.”

Donald Nelson

Jurist, Belangenvereniging Tankstations (BETA)

Ontbinden arbeidsovereenkomst

De werkgever kon zich niet helemaal vinden in de keuzes van de werknemer en is nu een rechtszaak gestart om de arbeidsovereenkomst te laten ontbinden. Uiteraard staan wij vanuit BETA de werkgever bij tijdens deze rechtszaak. Hierbij hebben we twee argumenten aangevoerd. Ten eerste is er sprake van verwijtbaar handelen, doordat de medewerker willens en wetens twee keer is langsgekomen op het tankstation. Dit terwijl dit op basis van de huidige coronamaatregelen absoluut niet is toegestaan. Hiermee heeft hij de gezondheid van zijn collega’s en de gezondheid van de klanten in gevaar gebracht. Ten tweede is er sprake van een verstoorde arbeidsrelatie. Door dit vooral is de arbeidsrelatie tussen de werkgever en de werknemer logischerwijs dusdanig beschadigd dat de werkgever niet meer met zijn werknemer door één deur kan. Ook hebben al zijn directe collega’s aangegeven niet meer met hem samen te willen werken.

Oordeel?

Tot nu toe is er nog geen rechter geweest die zich heeft uitgesproken over een zaak waarin een werknemer zich niet aan zijn thuisquarantaine verplichting heeft gehouden. Deze zaak zal dus hoe dan ook een uitspraak zijn waar andere rechters in de toekomst naar terug zullen verwijzen. Hoe denkt u dat de rechter zal oordelen? Wij denken dat we een goede kans maken. Wordt vervolgd!


mr. Donald Nelson werkt sinds januari 2021 als jurist voor BETA