“ACH, ZO GEK VEEL VALT ER NOG NIET TE VERTELLEN”, DOET TANKSTATION ONDERNEMER HUUB MINTEN UIT LANDGRAAF EERST NOG WAT BESCHEIDEN OVER DE PLANNEN DIE OP STAPEL STAAN. MAAR HET IS TOCH EEN BIJZONDER PROJECT DAT IN ZUID-LIMBURG IN DE STEIGERS STAAT.

“Ik zie waterstof al jaren zitten. Noem het een onderbuikgevoel. Ik sprak er met Frits Metiary van E.K. Williams en Henk de Hartog van Kilowatts over, waarbij Henk wel een aantal goede ideeën had. Mijn grote voordeel is dat wij eigenaar zijn van verschillende panden in de straat, zoals het tankstation, de schaatsbaan en de caravanshowroom. Daar kan ik zomaar een paar duizend zonnepanelen op kwijt.” Het idee is om de woning van Huub en zijn dochter Manuela – die de zaak al deels heeft overgenomen – energieneutraal te maken. Met de overige stroom kan groene waterstof worden gemaakt, die Huub wil verkopen.

“Ik kan zomaar een paar duizend zonnepanelen kwijt.”

Huub Minten

Algemeen directeur, Minli Bedrijven

“De gemeente en provincie verlenen mij hun volledige medewerking. Ik moet echt zeggen dat ik daar geweldig ben ontvangen. Zoals je weet, is dat wel eens anders geweest”, vertelt Huub verder. Het is nu zaak zo snel mogelijk een vergunning binnen te krijgen en een haalbaarheidsonderzoek af te ronden. Een startdatum wil Huub nog niet noemen. “Eerst maar eens kijken of het haalbaar is. Tot nu toe krijg ik complimenten van de ambtenaren, maar je weet niet of het nog gaat stagneren.” Hij ziet het project als een mooie bekroning op zijn loopbaan. “Ik ben afgelopen december 65 geworden. Dit is iets moois om mij nog in te verdiepen, zodat ik Manuela een levensvatbaar bedrijf kan overdragen.”