DE COMPLEXITEIT ALS GEVOLG VAN DE ENERGIETRANSITIE IN DE MOBILITEITSMARKT STIJGT. NIEUWE BRANDSTOFFEN BETEKENEN OOK NIEUWE RISICO’S. PROCESSEN WORDEN INGEWIKKELDER EN TRANSACTIES MEER DIVERS, HET OPERATIONELE TERREIN VAN HET TANKSTATION BREIDT UIT EN DE KANS OP FOUTEN, FRAUDE EN VANDALISME GROEIT. DAT ALLES MOET WORDEN BEANTWOORD, BIGBROTHER DOET DAT MET HET NIEUWE BEVEILIGINGSPLATFORM WATCH-IT.

De wereld van het tankstation verandert in rap tempo. “Aan de ene kant is er de energietransitie en alle complexiteit die
daarbij komt kijken. Aan de andere kant willen klanten tegelijkertijd meer gemak, snelheid, veiligheid en beschikbaarheid, terwijl er krapte heerst op de arbeidsmarkt. Om deze ontwikkelingen te kunnen beantwoorden, is kennis en automatisering noodzakelijk. Watch-it biedt de ondernemer deze kennis door intelligentie toe te voegen aan de vele data die wordt gegenereerd”, legt Lennart Bakker van BigBrother uit. De meerwaarde van Watch-it is volgens hem de intelligente koppeling van camerabeelden met de data van kassatransacties, technische meldingen, toegangscontrole en andere zaken. “Dit maakt meer mogelijk dan het voorkomen van diefstal, fraude of onveilige situaties alleen. Watch-it geeft inzicht in de winkeltraffic op het gehele tankstation en het verkoopproces, waardoor de ondernemer de veiligheid, het rendement en de klantbeleving kan verbeteren.” Ook kan er dankzij Watch-it meer worden gedaan met minder personeel, doordat handmatige handelingen worden geautomatiseerd. Watch-it biedt talloze middelen die ondernemers in de mobility markt meer grip geven, zodat ze beter voorbereid zijn op de toekomst.”

Data-gedreven innovatie
BigBrother is al 27 jaar actief in de beveiligingsmarkt en is vooral bekend van camerabeveiliging voor tankstations, retailbedrijven en logistieke centra. Bakker: “Het voortdurende streven naar data-gedreven innovatie heeft geleid tot een breed palet aan oplossingen. Die worden nu samengebracht in Watch-it, één platform voor security technology. Het bestaande systeem PumpWatch gaat hierin op.” Dat het één platform is, heeft volgens Bakker voordelen. “Door voortaan niet meer vanuit een systeem, maar vanuit een platform te ontwikkelen, worden data en inzichten overal en altijd beschikbaar om het team op locatie, het hoofdkantoor en andere stakeholders te ondersteunen. Deze data zijn vanzelfsprekend veilig en afgeschermd. Daarnaast kunnen vanuit de architectuur van het platform sneller nieuwe mogelijkheden beschikbaar worden gesteld.”