EENS ONDERNEMERS ALTIJD ONDERNEMERS. NANDOR TRUMPI EN ZIJN VROUW KITTY NAMEN MET DE VERHUUR VAN HUN BREDASE TANKSTATION AAN OK NOG GEEN JAAR GELEDEN AFSTAND VAN DE PETROLBRANCHE. MAAR INMIDDELS ZITTEN ZE ER WEER MIDDENIN MET HET FOODCONCEPT TRUMPI TIME.

Het is weer als vanouds; iedere dag zijn Nandor en Kitty op de zaak in Breda te vinden. Ook vandaag, de dag waarop het interview met Move On plaatsvindt. Ze steken hun handen op naar gasten, praten met toeleveranciers en sturen medewerkers aan. “Het enige verschil is dat ik nu iedere ochtend vanuit mijn huis in Meersel in België vertrek, een kwartiertje rijden naar hier. Dat was met mijn Esso-station niet zo, daar woonde ik pal naast”, vertelt Nandor. Dat huis in België heeft hij ruim een jaar geleden gekocht, nadat hij zijn station aan OK had verhuurd. “Een fantastisch plek, drie kilometer over de grens. Midden in het bos. En voorzien van alle gemakken, van zwembad tot jacuzzi. We wonen er met veel plezier”, vertelt Nandor. In het huis smeedden hij en zijn vrouw Kitty ook de nieuwe plannen voor het ‘leven na petrol’. “Klussen aan het nieuwe huis? Nee, dat heb ik allemaal uitbesteed. Ik heb wel de tijd genomen om alles in en rond het huis te ontdekken, dat kostte ook best even tijd”, lacht Nandor. Ondertussen was hij ook gastheer. “Onze vrienden wilden komen kijken, heel gezellig natuurlijk. Maar ik zat nadien altijd met de rotzooi. Al snel dachten we; we moeten weer iets gaan doen”, lacht Nandor. De ondernemer heeft gekeken naar vastgoed in België. “Ik had een stukje grond op het oog, maar de regels zijn erg complex. En Belgen verkopen niet graag iets aan een Nederlander. Ik weet niet wat dat is, maar het zal vast iets te maken hebben met de naam die Nederlanders hebben bij Belgen. Wij zijn te gierig, zeggen ze dan.”

Pandje dichtbij het centrum

Andere plannen waren er ook. “Ik had al een tijdje geleden mijn oog laten vallen op een pandje dicht bij het centrum van Breda, aan de Nieuwe Haagdijk. Dat stond al een tijdje te huur. En mijn dochter wilde altijd al graag een ijssalon runnen, en bij ons kriebelde het ook weer. En toen we eruit kwamen met de verhuurder hebben we meteen het concept Trumpi Time ontwikkeld. De basis hier in de zomer is ijs, daarnaast verkopen we ook belegde broodjes, tosti’s en wraps en koffie van Cook & Boon.” Al snel daarna bood zich een nieuwe mogelijkheid aan. “Via via hoorde ik dat Sakko het tankstation aan de Nieuwe Kadijk van Texaco had overgenomen. 

Ze zouden er een onbemand station van maken, de shop kwam daarmee vrij. Ik dacht; dat is een mooie plek voor Trumpi Time. Ik ben er een aantal keren gaan kijken, op verschillende tijdstippen. En toen zag ik het echte potentieel. Het is de weg naar de A16, er komen hier duizenden auto’s per dag voorbij en er zitten verschillende scholen rondom het station”, zegt Trumpi. Hij presenteert er volgens eigen zeggen ‘makkelijke handel’ met als basis hier vers tabak, belegde broodjes, dranken en onder meer hand- en schepijs en luxe cadeaus. “In lijn met onze vestiging aan de Nieuwe Haagdijk, maar dan met andere accenten in uitstraling en het assortiment. En het mooie is, ik hoef mij hier niet meer druk te maken over het voorterrein. Dat scheelt een hoop stress. Neem doorrijders, daar ben je dus de hele dag scherp op. En geen mensen meer aan de counter die hun auto hebben volgetankt en een verlopen pas hebben. Of erger nog, helemaal geen geld bij zich hebben. Dat heb ik nu niet meer, ik kan mij volledig focussen op de shop. En we mogen niet klagen, maar het moet nog wel groeien. Dat heeft even tijd nodig. Ik heb de shop en wasstraat voor vijf jaar gehuurd, we zijn het nog maar net aan het opbouwen.”