In 2024 ga je een paar dingen helemaal anders doen!

Of je nu graag goede voornemens maakt of niet, als ondernemer moet je je zaken altijd op orde hebben. Hoogste tijd om te kijken naar 4 voornemens waar jij in 2024 je voordeel mee doet!

#1 – 10 Tips om in te spelen op de omstandigheden

Op 1 januari 2024 stopt een grote supermarktketen grotendeels met de verkoop van tabak. De rest van de foodretail volgt per 1 juli 2024. Dat leidt tot veel extra klanten in jouw tankstation(s). Hoe haal je daar extra omzet en marge uit en zorg je er tegelijkertijd voor dat dit niet ten koste gaat van je bestaande klanten? Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet in een Checklist Tabaksplan 2024. Vraag hem aan via info@altijdgemaq.nl

#2 – Kijken naar de korte én de lange termijn

Na 2030 is de aanloop van tabaksklanten verleden tijd. Hoe zorg je ervoor dat je die nieuwe klanten ook na 2030 vasthoudt? Welke nieuwe verdienmodellen kun je ontwikkelen? Denk verder dan alleen oplaadpunten voor elektrische voertuigen en alternatieve brandstoffen. Afhankelijk van jouw locatie en specifieke mogelijkheden zijn er voldoende producten en diensten waarmee je ook na 2030 kunt inspelen op de behoeften van klanten.

#3 – Werk op basis van een stappenplan

Het klinkt zo simpel, maar met een eenvoudig stappenplan houd je jouw bedrijf op koers. Maak samen met GemaQ het Stappenplan 2030 voor jouw onderneming. Door onze kennis en ervaring te bundelen en samen initiatieven te nemen vormen we jouw tankstation om tot een full servicestation, met producten en diensten die aantrekkelijk en winstgevend zijn.

#4 – Zorg dat je er niet alleen voor staat!

Als ondernemer hoef je echt niet alles in je eentje te doen. Sluit je aan bij GemaQ, de enige onafhankelijke inkooporganisatie (zonder winstoogmerk!) voor retailers in de petrol sector. Ons doel: jouw leven als ondernemer makkelijker maken door je werk uit handen te nemen en scherpere inkoopvoorwaarden te bedingen, zodat jij een beter bedrijfsresultaat boekt!

Er ligt een mooie toekomst in het verschiet voor jouw tankstation… en die begint in 2024! Namens alle collega’s bij GemaQ een hele goede jaarwisseling gewenst en graag tot ziens in het nieuwe jaar!