DE TRADITIONELE POMPSHOP HEEFT ZIJN LANGSTE TIJD GEHAD, ZO REALISEERT SHELL ZICH OOK. DE MARKTLEIDER IN TANKSTATIONLAND HEEFT DAAROM HET EERSTE ‘SHELL CAFÉ’ GEOPEND LANGS DE A16 BIJ HENDRIK-IDO-AMBACHT. DE INRICHTING EN HET ASSORTIMENT VAN STATION SANDELINGEN OOST ZIJN VOLLEDIG VERNIEUWD. ‘GASTEN ERVAREN EEN HEEL ANDERE BELEVING. GEEN TRADITIONELE POMPSHOP, MAAR EEN MODERN SHELL CAFÉ’, ZEGT HILMAR VAN DEN DOOL, GENERAL MANAGER RETAIL VAN SHELL IN DE BENELUX EN FRANKRIJK.

Ga zitten en ontspan

‘Een plek waar je wilt zijn, in plaats van een plek waar je moet zijn.’ Zo ziet Shell het station van de toekomst. In de veranderende wereld van mobiliteit gaan de shops van Shell een andere functie vervullen. Het aandeel elektrische auto’s neemt toe en Shell ziet dat mensen meer verspreid over de dag op weg gaan. Daar speelt Shell Café op in. De shops met dit concept worden een ontspannen verblijfslocatie waar je letterlijk en figuurlijk even kunt opladen. En voor wie toch haast heeft, en de auto niet hoeft te laden, de zelfscankassa biedt uitkomst. Pak je spulletjes, scan ze, afrekenen en hup, de weg weer op.

Hygge

Barista’s maken verse koffie op basis van nieuwe ‘Shell Café’ koffieblends. Een modern zitgedeelte geeft een huiskamergevoel waar gasten even kunnen rusten, werken of overleggen. De sfeer is ‘hygge’: warm en gezellig. Gasten met wat meer haast kunnen snel afrekenen bij de zelfscankassa’s, zelf koffie maken kan ook, en de 2theloo-toiletten zijn volledig vernieuwd.

Vers, verser, verst

Gasten worden bij binnenkomst verwelkomd door een gastheer of gastvrouw. Direct springen de verse, nieuwe producten in het oog, net als de open keuken. Er is een speciaal assortiment voor elk moment van de dag. Een briochebol met spiegelei en zalm, appeltaart van een meesterpatissier en warme maaltijden zoals de bowl met rendang-vlees en rijst, bijvoorbeeld. Er wordt veel gewerkt met lokale, biologische producten. Naast complete, verse gerechten maken ook de luxe lunchbroodjes, snacks en zoete tussendoortjes deel uit van het assortiment.

Laden maar

De Shell Café-formule wordt vanaf het derde kwartaal van dit jaar verder uitgerold op de snelweglocaties. Het volgende Shell Café wordt geopend in de buurt van Amsterdam. Over vijf jaar verwacht Shell dat de belangrijkste locaties in Nederland Shell Cafés zijn. Ondertussen blijft Shell ook investeren in snellaadpunten. Eind dit jaar telt Shell zo’n 250 Shell Recharge-laadpunten bij haar stations in Nederland.

Snackje trekken

Vers, verantwoord en duurzaam. Maar ook het traditionele snackje ontbreekt niet bij het nieuwe Shell Café. De gast kan deze zelf uit de muur trekken. Wel zo handig.