NA 40 JAAR SHELL HEEFT ONDERNEMER HAROLD DE JONG ZIJN TANKSTATION OMGEKLEURD NAAR TOTALENERGIES. EN NIET ZONDER REDEN. DE STAP HEEFT VOLGENS HEM VOOR DE KLANTEN VEEL VOORDELEN. “KIJK, ZE HOUDEN HIER VAN VOETBAL HÈ EN VIA ONS KUNNEN ZE HUN FAVORIETE CLUB STEUNEN.’

De Jong is nog een beetje aan het bijkomen van de eerste openingsweken. “Het was een gekkenhuis”, zegt hij. “Een verdubbeling in liters en omzet. Natuurlijk dankzij allerlei leuke en ludieke acties. Nu kijken of we dit een beetje kunnen vasthouden.” Die goede eerste weken geven vertrouwen, erkent hij. “We zien veel dezelfde gezichten, veel mkb’ers, de lokale bakkers en slagers bijvoorbeeld zijn ons trouw gebleven. Kijk, de mensen van KPN, die moeten bij Shell tanken. Die ben ik kwijt, maar over het algemeen mag ik niet klagen na deze overstap.”

Het grijze gebied

Dat heeft wellicht ook te maken met de vele voordelen die De Jong zijn klanten voorschotelt. “Dankzij de overstap naar TotalEnergies kan men de lokale en favoriete voetbalclub steunen met de speciale TotalEnergies Clubcard. Katwijk is een voetbaldorp en heeft veel leden en supporters. Dat is één van de redenen van de omschakeling.” Een andere is het grijze gebied voor het merk, waarin De Jong zich bevindt. “Er zit hier in Katwijk nog geen TotalEnergies, daarvoor moet men toch naar Valkenburg of Leiden. En we zochten een A-brand. Die hadden we en hebben we nu ook”, aldus de ondernemer. Het was het totaalpakket, ook de goede contractvoorwaarden speelden een rol. “En het feit dat ik
nu door GP Groot kan worden beleverd. Ook een familiebedrijf, dat klikt”, legt De Jong uit. Dankzij die goede contractvoorwaarden kan het tankstation ook scherp zijn met de prijs. “Wij zaten altijd 10 eurocent onder de landelijke adviesprijs van benzine en 7 eurocent onder de prijs van diesel. Nu is dat onder de vlag van TotalEnergies respectievelijk 13 eurocent en 10 eurocent. Die ruimte is er nu.”

Weloverwogen

De bezitters van een zakelijke tankpas kunnen daarbij profiteren van extra kortingen en lage abonnementskosten. “Natuurlijk, alles bij elkaar opgeteld hebben we een weloverwogen besluit genomen om over te stappen naar TotalEnergies. En gekoppeld aan de overstap hebben we meteen wat aanpassingen doorgevoerd. De pompen zijn vernieuwd en ook het voorterrein heeft een up-to-date uitstraling gekregen. En per 1 december wordt er een nieuwe wasstraat neergezet, de modernste in de regio met onder andere een schuimdouche en de beste oplossing om velgen te reinigen”, vertelt De Jong enthousiast. De shop blijft overigens zoals die was met het concept Eet & Gerei. Dat concept is ooit opgezet samen met Lekkerland en diende als pilot waar de groothandel shopconcepten en shopelementen wilde uitproberen. Het concept zou vervolgens worden uitgerold, maar dat is er niet van gekomen. “Ik heb het concept wel omarmd, het is een vast onderdeel van ons station. Het voldeed en voldoet prima, ook onder onze nieuw vlag.”