ALTIJD AL ALLES WILLEN WETEN OVER WATERSTOF? DIT IS DE KANS. BETA ORGANISEERT OP VRIJDAG 24 SEPTEMBER IN SAMENWERKING MET DE NEDERLANDSE WATERSTOF EN BRANDSTOFCEL ASSOCIATIE NWBA, SHELL, RAI, HET SAMENWERKINGSVERBAND H2PLATFORM EN EV EXPERIENCE EEN EXCLUSIEVE WORKSHOP OVER WATERSTOF. HET DOEL VAN DIT H2 EVENT? ONDERNEMERS INFORMEREN OVER ALLE ASPECTEN VAN HET GEBRUIK VAN WATERSTOF IN DE MOBILITEIT.

Het H2 Event vindt plaats op een unieke locatie: Circuit Zandvoort. Het programma bestaat uit een gedeelte over tankstations, waarbij onder meer de leerpunten worden besproken uit een onderzoek naar de bouw van het Rotterdamse ‘tankstation van de toekomst’ van BETA-lid Koen van der Knaap. “Dit onderdeel van het event wordt geleid door Wim van Gorsel, oud-BETA bestuurslid en nu adviseur energietransitie van BETA. Erg interessant voor ondernemers”, weet Lisanne Henneveld van BETA. Maar ook andere zaken rondom waterstof spelen volgens haar een belangrijke rol voor tankstations die een transitie willen ondergaan. “Daarom hebben we een uitgebreid programma opgezet. Naast informatie over het ‘tankstation van de toekomst’ komt ook de rol van de overheid en de EU bij waterstof aanbod, evenals de rol van fleetowners. Verder is er nog een algehele discussie met panelleden en de aanwezigen over waterstof en over de transitie hiernaartoe. Diverse deskundigen komen aan het woord en belichten verschillende aspecten van waterstof voor de branche.”

Rijden met waterstofauto’s

Het programma kent ook ‘luchtige’ aspecten, zo kan er worden gereden met waterstofauto’s. Henneveld: “En achteraf is er natuurlijk een borrel om te netwerken en informatie op te doen en uit te wisselen. Vanzelfsprekend is er rekening met corona gehouden, de regels hiervoor worden streng in acht genomen.” Vorig jaar ging het H2 Event vanwege corona niet door. “Dit jaar gelukkig wel”, zegt Henneveld. “BETA steekt veel tijd en energie in het delen van informatie rondom de energietransitie, daarom is dit event ook zo belangrijk voor ons. We willen leden met een tankstation helpen te transformeren in ‘energiestations van de toekomst’.”

The Future is Electric!

Voorafgaand aan het H2 Event kunnen de deelnemers terecht op de EV Experience, die plaatsvindt op 24, 25 en 26 september 2021. De rook van de Formule 1 op Circuit Zandvoort is dan net opgetrokken en het circuit is dan omgebouwd tot de grootste EV (Electric Vehicle) Experience van Nederland. De laatste EV’s staan klaar in de pitstraat en op de paddock. De pitboxen zijn omgebouwd tot pop up stores van diverse merken en leveranciers. Bij deze experience blijft het niet bij kijken, want de laatste EV-modellen zijn beschikbaar voor een proefrit. Verder talloze inspirerende workshops over hoe de overstap kan worden gemaakt naar elektrisch rijden in de VIP Lounges boven de pitboxen. Op de paddock achter de pitboxen vinden deelnemers nieuwe e-mobility solutions, zoals, e-bikes, steps, scooters en electric motorcycles.

Wilt u er ook bij zijn?

De gekochte kaarten van vorig jaar zijn ook dit jaar geldig. Maar goed nieuws; er kunnen meer ondernemers deelnemen aan het H2 Event. Interesse om ook alles te weten te komen over waterstof en voorafgaand aan het event al rond te lopen op het circuit waar van alles te zien en te doen is? Aanmelden kan via de BETA-website. Leden van BETA krijgen korting op de kaarten die 60 euro kosten, voor BETA-leden zijn de kaarten 40 euro. Leden die niet kunnen wachten tot 24 september en nu al informatie willen over waterstof, die kunnen bellen met BETA via (010) 411 11 18. Ook op de website van BETA zijn downloads te vinden over vergunningen of stappenplannen over waterstof.