RITUALS OPENDE DIT JAAR ZIJN ALLEREERSTE MIND OASIS TER WERELD IN DE HOUSE OF RITUALS-FLAGSHIPSTORE IN AMSTERDAM. IN MIND OASIS STAAN MENTALE ONTSPANNING EN
WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWDE BEHANDELINGEN OP BASIS VAN ADEMHALING, MEDITATIE EN DIEPE RUST CENTRAAL. EEN INSPIREREND OUT-OF-THE-BOX-CONCEPT DAT OOK VOOR HET
PETROLKANAAL INTERESSANT KAN ZIJN.

Het nieuwe concept van Rituals bundelt effectieve en wetenschappelijk bewezen technieken met betrekking tot ademhaling, meditatie en brainwave-entertainment. Bij Mind Oasis worden die ingezet om mentale stress bij bezoekers te verlichten en ze een volledig uitgerust gevoel te geven. Een interessant idee waarmee bijvoorbeeld ook vrachtwagenchauffeurs, forenzen en vakantiegangers, die nog een lange rit voor de boeg hebben, kunnen opladen om uitgerust hun reis te vervolgen.

Luxe, schoonheid en welzijn
Rituals Cosmetics is anno 2023 een begrip in de internationale wereld van luxe, schoonheid en welzijn. Het merk werd in 2000 opgericht in Amsterdam. Sindsdien is het uitgegroeid tot een wereldwijde wellbeing expert met winkels in meer dan 36 landen. Waaronder in bruisende steden als Londen, Parijs en Hongkong. Rituals integreert bad-, lichaams- en thuisverzorging in één portfolio met een mooi streven: het transformeren van dagelijkse routines in meer betekenisvolle momenten. De consument wordt hierbij uitgenodigd haar of zijn wereld te verrijken met welzijnsmomenten.

Volgende stap
Rituals onderscheidt zich door zijn inzet om de sociale impact, en die voor het milieu, van schoonheids- en welzijnsproducten te verbeteren. Dat doet het bedrijf onder meer met producten die voor 90% uit natuurlijke formules bestaan en verpakkingen die of hervulbaar en recyclebaar zijn of worden gemaakt van gerecycled materiaal. Met Mind Oasis neemt de onderneming een volgende stap in wat het klanten aanbiedt. Deze unieke sessies waren tot voor kort alleen in de flagshipstore op het Spui in Amsterdam te ervaren – en worden sinds begin juli ook in de vlaggenschipwinkel op de Antwerpse Meir aangeboden. Rituals heeft plannen om het concept verder uit te rollen naar Parijs, Barcelona en Frankfurt.

Breathing Bubble
Ter ere van zijn 20-jarig bestaan opende Rituals in oktober 2020 House of Rituals in Amsterdam. In die flagshipstore kun je de kunst van ‘soulful living’ omarmen en ervaren. Met uiteenlopende en exclusieve collecties kun je een persoonlijke ‘reis’ maken die het welzijn bevordert. Naast een restaurant en winkel is er een body spa, waar je alle stress van je af kunt laten glijden met massages, gezichtsbehandelingen, manicure, pedicure en een bijzondere hamam-behandeling. In mei 2021 werd op de bovenste verdieping van het pand de MindSpa geopend, de voorloper van de Mind Oasis. In de MindSpa kon je onder meer een ademhalingssessie naar de methode van Wim Hof ondergaan in de Breathing Bubble en een state-of-the-art brain-massage krijgen. Bij die laatste kwam je al liggend met een koptelefoon met muziek op in een meditatieve toestand terecht door specifieke frequenties en voelbare trillingen. In de doorontwikkelde Mind Oasis zijn die brainmassage en hydromassage in samenwerking met Elusis vernieuwd. Dat is een bedrijf dat gespecialiseerd is in hersengolfentertainment.

Persoonlijke pod
In de Mind Oasis van Rituals kun je diverse behandelingen ondergaan: ademhalingssessies in de Breathing Bubble, krachtige meditaties in de Mind Studio en brain- en hydromassages en hydromassages. De verbeterde brainmassage vindt plaats in je eigen persoonlijke pod. In de zogenoemde coconvormige Zero-G-stoel krijg je dertig minuten lang een massage van je hersenen met begeleidende ademhaling, 4D-muziek en haptische (voelbare) trillingen. Deze combinatie van technieken – ademhaling, lichttherapie en brainwave-entertainment – kalmeert je zenuwstelsel, zorgt voor een heldere geest en brengt je in een diepe meditatieve staat. Tijdens de twintig minuten durende hydromassage wordt gebruikgemaakt van een therapeutische techniek. Door te drijven op een warmwaterbed ervaar je de kalmerende kracht van warm water. Dit verlicht spierpijn en fysieke stress. In de Breathing Bubble word je meegenomen in ademhalingssessies van Niraj Naik, die ademwerk inzet voor een betere gezondheid en een verbeterd welzijn.

Brainwave-entertainment
In het geoptimaliseerde Mind Oasis-concept komt de term brainwave-entertainment regelmatig voorbij. Maar wat is dat nu precies? Bij brainwave-entertainment worden specifieke frequenties en vibraties gecombineerd met een 4D-muziekervaring, waardoor de luisteraar in een diepe staat van meditatie wordt gebracht. Het is een methode om de hersenen op natuurlijke wijze tot rust te brengen met geluids- en/of lichtpulsen. De pulsen moedigen de hersenen aan zich af te stemmen op het ritme van een bepaalde beat. Rituals laat weten dat een uitgebreid onderzoeksrapport aantoont dat brainwave-entertainment een effectief therapeutisch hulpmiddel is. Het vermindert angst, bevordert diepe ontspanning en behandelt spierpijn.