HET LEUKSTE TANKSTATION VAN NEDERLAND. ZO OMSCHRIJFT JET VAN ZUIJLEN LUKOILGELDERMALSEN. ZE IS DAAR SINDS EEN KLEINE TWEE JAAR SITEMANAGER. HET BEDRIJF VAN
HAAR OUDERS, ZUIJL EN WEERD, IS FRANCHISENEMER VAN DAT STATION. VANZELFSPREKENDWAS HET NIET DAT JET HET FAMILIEBEDRIJF ZOU INSTAPPEN. “TOT MIJN 18DE MÓCHT IK ER
ZELFS NIET EENS WERKEN.”

Inmiddels is Jet van Zuijlen net 25. Dat is een kwart van het aantal jaren dat het familiebedrijf dit jaar bestaat. “Mijn moeders opa opende in 1924 een tankstation in Harmelen (een plaats bij Utrecht, red.). Dat was het begin van het huidige bedrijf. Dat tankstation – dat nu al jaren BP Middelweerd heet – is er nog steeds en is een begrip in het dorp. Natuurlijk is het in al die jaren verschillende keren verbouwd en uitgebreid. Mijn opa was naast die benzinepomp ook een autobedrijf begonnen. Toen hij stopte, in 1999, namen mijn ouders het tankstation over en ging mijn oom verder met het autobedrijf. Het station in Harmelen vormt de basis van ons familiebedrijf. Anders dan de twee andere tankstations van Zuijl en Weerd is die volledig in eigendom. Ik werk daar zelf ook twee dagen in de week en drie in Geldermalsen. Bij ons andere tankstation, Lukoil Meerkerk bij de A27, zijn we ook franchisehouder. Tot vorig jaar april exploiteerden we in totaal vijf tankstations. Twee daarvan, Lukoil Gorinchem en Lukoil ‘de Bromtol’ in Oosterhout, zijn overgenomen door de voormalige site manager van Lukoil Oosterhout, Jacco Veldhuizen. Met hem hebben we een goede samenwerking. We delen bijvoorbeeld nog altijd de website (www.zuijlenweerd. nl) waarop onder meer alle info van de vijf stations te vinden is.”

Eigen keuzes maken
“Mijn ouders, Ed en Ingrid van Zuijlen, namen BP Middelweerd over in het jaar dat ik geboren werd”, vertelt Jet. “Ik weet daarom niet beter dan dat zij samen in het bedrijf werkten. Mijn moeder is ontzettend sociaal. Werken en praten met de klanten, werknemers en leveranciers doet zij het liefst. Mijn vader is ook heel sociaal, maar houdt zich meer met de administratie bezig en werkt daardoor vaker op de achtergrond. Beiden draaien als het nodig is een dienst op de stations en overal waar we handen tekortkomen, springen ze bij. De ambitie om verder te groeien en meerdere stations toe te voegen, kwam vooral van mijn vader. Samen bouwden mijn ouders een heel mooi bedrijf op. Ik ben trots op wat zij hebben neergezet en vind het erg leuk om nu zelf in het familiebedrijf te werken. Gepusht om de zaak in te gaan zijn mijn jongere broer Cas en ik niet. Eerder het tegenovergestelde. Tot onze 18de mochten we van onze ouders zelfs niet in het bedrijf werken. Zij vonden het heel belangrijk dat wij onze eigen keuzes maakten en gingen doen wat ons gelukkig zou maken. Ze wilden niet dat we ons gedwongen voelden om voor het familiebedrijf te kiezen. Inmiddels werken we er wel allebei. Ik bijna twee voor vast en Cas doet het als bijbaan. Hij studeert bestuursen organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en gaat daarna hoogstwaarschijnlijk iets doen wat goed bij die studie aansluit.”

Sociaal werk
Zelf volgde Jet een mbo-opleiding voor sociaal werker. “Dat sociale, met mensen werken, oog hebben voor de mens achter de klant en medewerker zit er echt in bij mij. Dat is een van de aspecten die ik zo leuk vind aan het werken bij een tankstation. Na mijn studie wilde ik gaan reizen door Zuid-Amerika. Om daar geld voor te verdienen, ben ik als verkoopmedewerker bij de tankstations in Harmelen en Geldermalsen gaan werken. Ik was inmiddels 18 en had mijn studie afgerond en kreeg daardoor van mijn ouders het groene licht. Na mijn reis ben ik weer bij Zuijl en Weerd gaan werken. Onder meer om in te vallen voor de sitemanager van Lukoil Geldermalsen in de maanden dat zij met zwangerschapsverlof was. Dat beviel mij heel erg goed. Op het moment dat dit stopte, vond ik dat eigenlijk wel heel jammer. In de periode daarna heb ik een jaar buiten het familiebedrijf gewerkt. Eerst als projectmanager bij Achilles Brandstoffen Maatschappij en daarna bij uitzendbureau YoungCapital, waar ik recruiter was. Die laatste baan deed ik een paar maanden toen bekend werd dat de sitemanager van Geldermalsen iets anders ging doen. Voor mij was dat het moment om definitief over te stappen naar Zuijl en Weerd. Als sitemanager van Lukoil Geldermalsen voel ik mij helemaal op mijn plek. Ik zou echt niets anders willen doen, dan werken in ons familiebedrijf.”

Mensenmens
“Wat ik zo leuk vind aan dit werk? Onder meer de afwisseling. De ene dag ben je in je eentje alleen maar met de cijfers bezig en de volgende werk je heel de dag samen met het team op de vloer. Het is geen voorspelbare 9-tot-5-baan. Met de shop, brandstofverkoop, bakery en carwash is het erg veelzijdig. Ook ben je heel veel met mensen bezig. Ik ben een mensenmens. Als manager vind ik het belangrijk dat we open tegen elkaar zijn en veel met elkaar praten. Als je iets dwars zit, of dat nu met het werk te maken heeft of privé, praat erover. Zo’n sfeer wil ik als manager creëren. Niet iedereen praat even makkelijk over bijvoorbeeld zijn problemen, maar als iemand ergens mee zit, merk ik dat snel op en ga ik met hem of haar in gesprek. Praten is altijd de eerste stap naar een oplossing. Nu lijkt het net of we hier alleen maar zware gesprekken hebben, maar dat is zeker niet zo. We hebben vooral heel veel lol samen. Er werkt hier een geweldig team en dat maakt van Lukoil Geldermalsen het leukste tankstation van Nederland. Dat team bestaat uit een ‘harde kern’ van zes mensen die er al langere tijd werkt. Het aanvullen van die kern met nieuwe mensen is erg moeilijk. Dat is bij ons niet anders dan elders in de branche. We zouden er graag 2 à 3 medewerkers bij willen. Nieuwe mensen binnenhalen is op zich wel te doen. Ze vasthouden, dat is het probleem. Door het tekort aan mensen overal wordt er aan alle kanten aan hen getrokken en zijn ze zo weer weg als ze ergens anders net iets meer kunnen verdienen of andere werktijden kunnen krijgen.”

Kritisch gevolgd
Als dochter van de ‘bazen’ wordt Jet niet met fluwelen handschoenen aangepakt door haar ouders. “Nee, zeker niet. Ze volgen mij kritisch en leggen de lat hoog. Dat vind ik alleen maar goed, want ik ben best wel een streber die alles eruit wil halen wat erin zit. Natuurlijk steunen ze mij en kan ik altijd bij hen terecht voor vragen en advies, maar er wordt wel verwacht dat ik als sitemanager zelfstandig het station run en dat doe ik ook. Omdat ik van een andere generatie ben, doe ik sommige dingen ook anders dan hen. Bijvoorbeeld als het om het vernieuwen het assortiment van onder meer van de bakery, zoals wat meer vegetarische opties en ander soort beleg dan we gewend zijn. Daarmee bezig zijn is echt mijn ding. Om ideeën op te doen en te zien wat de ontwikkelingen in de markt zijn, bezoek ik regelmatig andere tankstations. Ik heb het erg naar mijn zin in het bedrijf en zie zeker ook toekomst in de branche. Ik heb dan ook de ambitie om op termijn Zuijl en Weerd van mijn ouders over te nemen. Met onder meer de energietransitie komen er spannende en interessante tijden aan voor de sector en ons familiebedrijf. Ik heb er alle vertrouwen in dat tankstations ook op de langere termijn nog een functie hebben en er een goede boterham mee te verdienen is.”