LA PLACE HEEFT IN DE VERBOUWDE HEMA IN HILVERSUM EEN NIEUW FOODCONCEPT GELANCEERD. WAAR HET ‘OUDE’ MODEL VAN LA PLACE STOND VOOR EFFICIENCY, AMBACHT EN BEREIDING IN HET ZICHT MET EEN BUFFET EN SELFSERVICE, KIEST MEN IN DE MEDIASTAD VOOR GEZOND EN VERANTWOORD, BEREIDING UIT HET ZICHT EN BEDIENING AAN TAFEL. HOE BEVALT DIT? MOVE ON MAGAZINE NAM DE PROEF OP DE SOM.

Bestellen maar…..
De La Place bevindt zich op de tweede verdieping van de Hema in hartje Hilversum. Een roltrap brengt je ernaar toe. Bij de entree heet een immens digitaal scherm de gasten welkom. Bestellen kan aan de counter. Of aan tafel via een QR-code. Dat laatste werkt eenvoudig. Het menu is overzichtelijk en begeleidt de gast handig door alle menukeuzes. Betalen gaat ook via de app. Daarna is het wachten op de bestelling. Dat duurt overigens niet lang, binnen 5 minuten worden de gerechten al geserveerd door de medewerkers.

Koffie die het glas in druppelt…..
Van soepen, sappen tot salades en van zwarte koffie tot zalige zoetigheden; La Place heeft het. En had het. Alleen worden de gerechten nu vooral uit het zicht bereid, terwijl in het ‘oude’ concept bereiding in het zicht een belangrijke usp is. Er zal toch ergens op moeten worden beknibbeld, immers alle handjes zijn nodig voor het serveren van de maaltijden aan tafel en voor het afruimen van de tafels. Immers, dat hoeft de gast ook niet meer zelf te doen. De koffie wordt nog wel in het zicht bereid, ook de slow coffee die zo je glas in druppelt. Dit geeft de koffie volgens de medewerker een ‘extra dimensie’. En ja, hij is lekker. Maar die extra dimensie, die proeft waarschijnlijk alleen de echte koffiekenner. De redacteur van Move On Magazine in ieder geval niet.

De gezonde keuze….
Het nieuwe foodconcept van La Place biedt een ruime keuze aan dagverse gerechten, die gasten van La Place gewend zijn, aangevuld met een aantal nieuwe producten, zoals mocktails, en vegetarische pita’s. Ook introduceert La Place op de locatie ontbijt- en borrelplanken, die een variëteit aan hapjes bieden zodat de gast niet hoeft te kiezen tussen gerechten. De pita falafel is een aanrader, zo krijgt Move On Magazine te horen van de medewerker. Proberen? Laten we het doen. En? Ja, lekker. Een heel eigen smaak, die vega toegankelijk maakt.

Van drab tot paddenstoelenragout
La Place maakt de cirkel rond. Zo wordt de koffiedrab van duizenden koppen koffie die de medewerkers bereiden gebruikt voor de kweek van paddenstoelen, die in de paddenstoelenragout van La Place worden verwerkt. En zo zijn er meer verhalen, zoals dat van de kruidensla die wordt gekweekt op een compoststroom. En om
voedselverspilling tegen te gaan, wordt van alle croissantjes die overblijven de volgende dag bread-pudding gemaakt. Het zijn verhalen die de gast overal terugziet op de digitale schermen boven het foodeiland.

De ideale combinatie?
De samenwerking tussen La Place en Hema, twee typisch Nederlandse bedrijven, in Hilversum is de eerste in een reeks. Zo opent er binnenkort ook een ‘La Place nieuwe stijl’ in de Hema in Alkmaar. “We zijn trots dat we ons nieuwe concept in de Hema-winkels kunnen introduceren”, vertelt Alice Theunissen, directeur La Place. “Dankzij deze mooie samenwerking kunnen gasten onbezorgd winkelen in een prachtige en volledig vernieuwde Hema-winkel, om vervolgens te genieten van de gastvrijheid en de lekkere producten die zij van La Place gewend zijn.” Of de combinatie echt ideaal is, betwijfelt Move On Magazine. Het aanbod is flink opgerekt met naast La Place-klassiekers als crispy maaltijdsalades, verse sappen en broodjes met kruidenroomkaas vooral veel vega, gezonde en verantwoorde keuzes. Wil de Hema-klant dit? En de prijzen? Die liegen er ook niet om. Een watertje met een smaakje voor 2 euro. Een pita falafel kost 7 euro.