HOOFD BAKERY RIA VAN REEUWIJK STOND AAN DE BASIS VAN DE MOMENTS & MORE-FORMULE VAN VISSERS ENERGY GROUP. DE INTRODUCTIE VAN DIT VERNIEUWDE FOODCONCEPT WAS NAMELIJK ZEVEN JAAR TERUG IN ‘HAAR’ STATION, ESSO VISSERS ZEVENBERGSCHENHOEK AAN DE A16. “SAMEN HEBBEN WE ER EEN SUCCES VAN GEMAAKT.”

Naam: Ria van Reeuwijk
Leeftijd: 54
Woonplaats: Spijkenisse
Station: Esso Vissers Zevenbergschenhoek aan de A16
Formule: Moments & More
Functie: hoofd bakery
Tip: ga niet in discussie met de gast. En denk je, ik kom er niet uit. Vraag dan even of een collega het overneemt en loop zelf even weg.

Hé Ria, ga je op de foto? Waarvoor is dat? Zullen we samen op de gevoelige plaat gaan?” Ria lacht. “Zo gaat dat hier. We hebben veel vaste gasten, die we allemaal goed kennen. Ze komen hier bijna dagelijks, we weten precies hoe ze hun koffie gebruiken. En die vaste gasten houden wel van een grap en een grol. En wij ook. Dat maakt het werk ook zo leuk.” En natuurlijk, ook bij Esso Vissers hebben ze gasten die soms kortaf zijn. “Dat geeft helemaal niet, dat hebben we allemaal weleens. Ik zeg ook altijd; ga niet in discussie. En denk je; ik kom er niet uit, vraag dan of een collega het overneemt en loop zelf weg. Even uit de situatie.”

Ervaren

Ria is ervaren, ze zit al sinds haar vijftiende ‘in het brood’. De laatste jaren in het brood van Moments & More. Ria is nauw betrokken geweest bij de start van het Moments & More-concept. “Dat is hier geïntroduceerd, hier is de basis gelegd. Samen hebben we er een succes van gemaakt. Op het kantoor is het uitgedacht, hier in de praktijk hebben wij het gefinetuned. En zie nu, het concept is al op heel veel plekken heel succesvol”, glundert Ria. Het is nu rustig, maar in het pre-coronatijdperk zat het restaurant steevast vol. “We hebben twintig zitplekken, gasten kunnen daar hun burger, friet of broodje in alle rust eten. En wij bezorgen aan tafel. Dat zorgt weer voor een hele andere dynamiek in het werk. Je komt bij de gasten aan tafel, heel leuk.” Nu in coronatijd is de zitgelegenheid gesloten, en is het assortiment ingeperkt. “Het is toch iets rustiger, en ik rooster ook minder medewerkers in. Om het dan toch behapbaar te maken hebben we een iets kleiner assortiment. Geen uitsmijters bijvoorbeeld en geen hamburgers, maar wel een heerlijk ontbijtje met omelet-bacon, panini, koffie en een jus d’orange. En ook gewoon loaded fries. Er is dus genoeg om van te genieten.” En dat genieten doen gasten graag, weet Ria. “Iedereen komt hier, van de bouwvaker tot de zakenman en de toerist. In de ochtend is het vaak een kop koffie, ’s middags een broodje en ’s avonds gaan de snacks en de friet ontzettend hard.”

De plek waar het gebeurt

Ria is als leidinggevende veel op kantoor te vinden, maar het liefst staat ze aan de voorkant. In de bakery. “Dat is toch de plek waar het gebeurt. Hard werken en de omgang met de collega’s en de gasten vind ik echt superleuk. Maar goed, de administratieve taken horen er ook bij. En ik ben een manusje-van-alles. Waar ze mij nodig hebben, daar ben ik.” Ria doet onder meer de inkoop, maakt de roosters en zorgt ervoor dat de belegschema’s bij de medewerkers bekend zijn. “Ook leuk hoor, we hebben bijvoorbeeld iedere maand een nieuw bijzonder broodje. Die moeten we dan weer even leren beleggen, via het aangeleverde belegschema.” Die maandbroodjes verkopen volgens Ria altijd goed, maar de echte toppers binnen het assortiment zijn toch wel de traditionele broodjes. “Een broodje carpaccio bijvoorbeeld. En de kip piri-piri doet het ook heel goed.”