De overheid gaat er alles aan doen om roken te ontmoedigen onder andere door het uit de supermarkt weg te halen. Doordat tabak lastiger te verkrijgen wordt moet de ontmoediging effect krijgen. Tankstations mogen nog steeds tabak aanbieden. Dat is goed nieuws voor deze branche. Bereid je als tankstation goed voor op deze stijgende verkoop van tabak.

Logischerwijs mogen tankstations als verkoopkanaal nog steeds tabak aanbieden vanaf 2024. De tabak- en gemakswinkels sluiten op een bepaald moment in de middag of avond en de benzinestations hebben meestal ruimere openingstijden. Service die door een ruimer tijdsvenster geboden wordt om te tanken, maar nu ook om tabak te kunnen verkopen. Een ding staat vast, het aantal klanten dat je benzinestation gaat bezoeken om ook tabak te kopen gaat stijgen. Klanten die tabak kopen combineren de aankopen vaak genoeg met frisdrank. Een cross-sell is snel gemaakt. Voorbereiding is ook nodig om de contante betalingen die op je afkomen te automatiseren. Benut de kans en zorg voor voldoende veiligheid.

Conclusie: shoptraffic is leuk, maar als je 2,8 miljard vertaalt naar het aantal klanten per dag dat gemiddeld € 20,00 gaat besteden, dus 2 pakjes sigaretten, zijn dit een kleine 400.000 klanten per dag. Verdeel dat over de branche van tabak- en gemakswinkels en de benzinestations en dan heb je jouw deel te pakken. Er komen heel veel klanten en contante betalingen op je af begin volgend jaar. Is jouw tankstation klaar voor een veilige verwerking van meer contant geld? Meer informatie over oplossingen voor het verwerken van jouw contante geld vind je bij Cikam. Lees hier het verhaal van een gelukkige gebruiker Vissers Energy Group. Check deze link voor direct contact met onze consultants, zij helpen je graag verder.

Blijf op de hoogte van Cikam via Instagram.