Steeds meer bedrijven en particulieren kiezen vanwege alle milieuvoordelen en de technische kwaliteit voor Blauwe Diesel EN590. Bied als tankstation ook Blauwe Diesel aan en voldoe daarmee aan de groeiende vraag. Onderstaande klantervaringen maken duidelijk waarom Blauwe Diesel op dit moment dé oplossing is voor iedere dieselgebruiker.

Tanktransport Van de Brug

Van de Brug internationaal tanktransport BV uit Putten rijdt sinds april 2019 op Blauwe Diesel EN590. „Op deze manier kunnen wij een steentje bijdragen aan het milieu”, zegt directeur Evert van de Brug. „Blauwe Diesel is iets duurder, maar het rijdt zuiniger. Onderaan de streep kom je dus ongeveer op hetzelfde uit. Waarom zou je er dus niet voor kiezen?”

Van de Brug vervoert plantaardige en dierlijke oliën en vetten voor de levensmiddelenindustrie, de diervoederindustrie en daarnaast ook voor het technische segment. Op dit moment telt het bedrijf 118 medewerkers. Het wagenpark bestaat uit 88 vrachtwagens en 145 opleggers. De hele vloot van Van de Brug rijdt op Blauwe Diesel van Future Fuels. „Mensen zitten weleens tegen de prijs aan te hikken, dit lijkt dus onterecht, want de prijs per kilometer blijft bij ons dus ongeveer gelijk. Blauwe Diesel is wel minder belastend voor het milieu. Voor ons is de keuze dus niet moeilijk en wij adviseren andere dieselrijders dan ook gerust om over te stappen op Blauwe Diesel. In ons geval betekent het dat we in 2020 ruim 5000 liter minder AdBlue hebben gebruikt, een afname van 5%. Bovendien hadden we in 2020 ruim 900.000 kilo minder CO2-uitstoot, een vermindering van 30%. Een prachtig resultaat.”

Wilgenburg Loon- en Grondverzetbedrijf

Sinds januari 2018 rijdt het wagenpark van Wilgenburg Loon- en Grondverzetbedrijf uit Grootegast op Blauwe Diesel EN590 van Future Fuels. „Voor ons bedrijf op dit moment echt een uitkomst”, concludeert eigenaar Menno Wilgenburg tevreden.

Aanleiding om over te stappen waren problemen in de winter. „Door de kou kregen we problemen, vooral met de nieuwere tractoren en de voerwagens. Er ontstonden vlokken in de brandstof, filters kwamen verstopt te zitten. Het moest gewoon anders. Via een collega kwam ik op het spoor van de Blauwe Diesel. Ik heb contact opgenomen met Future Fuels en vervolgens zijn we een proef gestart met de voerwagens. De resultaten waren zeer positief. Geen brandstofproblemen meer en bovendien leverde het ons een behoorlijke brandstofbesparing op.”

Voor Wilgenburg voldoende argumenten om over te stappen op Blauwe Diesel van Future Fuels. „We hebben sindsdien geen problemen meer gehad. We zien dan ook dat steeds meer collega-bedrijven de voordelen van Blauwe Diesel ontdekken en ook klant worden van Future Fuels.”

De Boer Burgum B.V.

De Boer Burgum B.V. is toeleverancier van aannemers in met name de infra. Denk aan rioleringsprojecten, grondverlaging, het versterken van waterkeringen, kadeverhogingen en het aanleggen van wegen en bedrijventerreinen. Het bedrijf was rond 2012 één van de eerste gebruikers van Blauwe Diesel EN590. „Waar je wat kunt doen voor het milieu, moet je die verantwoordelijkheid ook nemen”, zo stelt directeur Heinze de Boer. „Voor ons was Blauwe Diesel een mooie eerste stap om duurzamer te ondernemen.”

Het bedrijf heeft gekozen voor de B20-versie. Hiermee is in 2020 de uitstoot van CO2 met 168.000 kilo gereduceerd. „Blauwe Diesel is een beetje duurder, maar staat ook voor brandstofbesparend. Het gebruik van de B20 is hierdoor voor ons nagenoeg budgetneutraal. Daarnaast blijkt Blauwe Diesel EN590 een goed effect te hebben op motoren. Waar andere diesel heel vaak nog voorzien is van een biocomponent, is dat bij de Blauwe Diesel van Future Fuels niet het geval. Daardoor hebben we bijvoorbeeld geen last van bacterievorming. Sinds het gebruik van Blauwe Diesel hebben we weinig tot geen trammelant gehad met de motoren. Een groot bijkomend voordeel, want weinig stilstand en reparatie is ook kostenbesparend.”

Het gehele machinepark van De Boer Burgum draait op Blauwe Diesel EN590. Welk project er door De Boer Burgum ook wordt uitgevoerd, er wordt altijd Blauwe Diesel gebruikt.

De Driesprong Yachtcharters

Bij De Driesprong Yachtcharters in Langelille wordt sinds 2016 gebruik gemaakt van Blauwe Diesel EN590 van Future Fuels. „Wij moeten op een brandstof kunnen rekenen, waarbij geen probleem als bacteriegroei ontstaat. De oplossing is gevonden in de Blauwe Diesel van Future Fuels”, aldus Frans de Vries, eigenaar van De Driesprong. Hij vertelt er graag meer over.

„We maken gebruik van de B20. Niet alleen beter voor de boten, maar ook voor het milieu. We merken dat klanten dat tweede aspect ook steeds belangrijker vinden. De Blauwe Diesel is iets duurder en daar is eigenlijk altijd wel begrip voor. We gaan onderzoeken of er onder de huurders ook draagvlak is om door te groeien naar de B50 die nog beter is voor het milieu. Ik verwacht persoonlijk een positieve uitkomst. We zien namelijk ook steeds meer particulieren apart naar De Driesprong komen om bij ons Blauwe Diesel te tanken. Ook zij ervaren dat hun motor daar beter op draait. Tevens geven ze aan dat het minder rookt en ze ruiken de Blauwe Diesel veel minder.”

Maak de volgende stap in het aanbieden van minder milieu- en klimaat belastende brandstoffen. Introduceer Blauwe Diesel EN590, voldoe aan de groeiende vraag en bied jouw klanten de beste weg naar 100% schoner rijden. Vraag via www.blauwediesel.nl geheel vrijblijvend een informatiepakket aan.