DE BROODJESBOX GROEIT GESTAAG DOOR. RECENT HEBBEN
INITIATIEFNEMERS JAN KNOL EN RUUD SIEVERS DE VIERDE-,
EN EERSTE RIJKSWEGLOCATIE GEOPEND. DE HOOGSTE TIJD OM EENS TE HOREN VAN MEDEWERKSTER MANON FRAAIJ WAT HET GEHEIM IS VAN HET CONCEPT. “WE HEBBEN GEWOON HEEL VEEL LOL MET ONZE GASTEN.”

Manon werkt al zeventien jaar in een bakery. De laatste drie jaar is zij actief voor De Broodjesbox in de Shell-locatie aan de Weezebeeksingel in Almelo. Het was in 2019 de eerste locatie van het concept. Inmiddels zijn er vestigingen in een Shell-station in Deventer (aan de Snipperlingsdijk) en in de BP aan de Sluitersveldsingel in Almelo. “En recent hebben we dus een locatie aan de A32 geopend, de eerste snelweglocatie. Ik denk dat daar een ander publiek komt dan hier. Hier zien we naast tankende klanten ook veel medewerkers van bedrijven uit de omgeving. En mensen uit de wijk. Die komen hier dan rond de lunch voor een lekker broodje”, vertelt Manon. En die klanten worden door haar en haar team met open armen ontvangen. “Ja, dit is zo leuk. We maken echt veel plezier, maar als er hard moet worden gewerkt, dan stropen we ook allemaal de mouwen op en gaan we hard aan de slag. Alles om klanten zo snel mogelijk te helpen.” Overigens is het volgens haar niet zo dat iedere klant haast heeft. “Dat is ook meer langs de snelweg, denk ik. Hier vinden ze het ook leuk om even een praatje te maken. Ondertussen bereiden wij hun lunch, die ze overigens ook online kunnen bestellen en kunnen laten bezorgen. Dat doen we namelijk ook”, vertelt Manon.

De seizoenen
En die lunches kunnen heel divers zijn, vertelt Manon. “Wij kijken heel goed wat waar nodig is. Natuurlijk hebben we een standaard assortiment, maar per vestiging varieert het aanbod.” Daarnaast wisselt De broodjesbox met maandbroodjes en speelt men volgens Manon in op de seizoenen. “In de zomer een broodje belegd met een frisse salade bijvoorbeeld, in januari, de maand waarin iedereen op het gewicht let, kiezen we voor een broodje gezond en deze maand, februari is de koudste maand van het jaar, hebben we gekozen voor een pistolet met Duitse curryworst met currysaus, kruiden, gebakken uitjes en bos-ui voor slechts 3,75 euro.” Maar of dat nog niet genoeg is, De Broodjesbox
presenteert ook broodjes die anders zijn dan anders. “We kiezen ook voor echt onderscheidende broodjes, zoals een broodje Mykonos met rosbief, zongedroogde tomaatjes, pesto, fetakaas, sla en bieslook. Heerlijk. Die bedenken we zelf, en als het aanslaat dan kan het zomaar een blijvertje op de kaart worden. Zoals dus Mykonos. Maar ook het broodjes kippendij. Helemaal zelf bedacht, met sla, komkommer en broodjesboxsaus. Ja, broodjesboxsaus. Dat is saus gemaakt van een geheim recept. Echt superlekker, het broodje is dan ook onze hardloper”, aldus Manon.

Chemie
Het grote geheim van De Broodjesbox is naast het afwisselende, deels regionale assortiment volgens Manon ook dechemie in de teams. “We kunnen het allemaal heel goed met elkaar vinden. Ik weet niet wat dat is, misschien zijn we wel een beetje dezelfde types en werkt dat gewoon heel goed. We doen ook altijd leuke dingen, Ruud en Jan pakken ook altijd uit met de personeelsfeestjes. We hebben gewoon veel plezier, met elkaar en met de gasten. Er is ook bijna nooit gemopper, gasten zijn altijd vrolijk. Alleen in de coronaperiode hebben we weleens discussie rondom de mondkapjesplicht gehad. Maar dat vind ik ook wel logisch. Over het algemeen is het altijd leuk. Er zijn gasten bij, die komen hier naar binnen gewandeld en dan is het meteen feest.”