EEN SHOP? NEE, EEN BETERE BENAMING VOOR DE LOCATIE VAN 200 VIERKANTE METER BIJ HET SUPERTANK-TANKSTATION IN ZEEWOLDE IS EEN LUNCHROOM. GASTEN KUNNEN ER ONTBIJTEN EN LUNCHEN, ER IS KEUZE UIT EEN BREED AANBOD KOFFIE, BROODJES, SNACKS EN UITSMIJTERS. EN ALLES WORDT VERS BEREID. DOOR EEN ENTHOUSIAST TEAM DAT ONDER LEIDING STAAT VAN BERNADET PAAUW. “DE LACH IS HIER HEEL BELANGRIJK.”

Naam: Bernadet Paauw
Leeftijd: 37 jaar
Functie: Shopmanager SuperTank
Topper(s) in het assortiment: broodje gezond, broodje filet, americain, broodje bal en de hamburgers.
Tip: Humor is belangrijk tijdens het werk. Gewoon met collega’s lachen, en als een gast een keer niet zijn dag heeft, dan vrolijk je hem of haar op met een grapje. Dat klaart vaak snel de lucht.

Alles is groot. De counter. Het zitgedeelte. De bereidingskeuken. “Ja, we zijn heel blij met alle ruimte die we nu hebben. Zeker in de bereidingskeuken, het nadeel is alleen dat we nu veel meer stappen zetten op een dag”, lacht Paauw, terwijl ze de stappenteller op haar smartphone toont. De keuken is open, gasten zien precies hoe hun broodje wordt bereid. “Dat was in de oude situatie niet zo, toen hadden we ook niet zoveel ruimte. Alles was door wanden afgesloten. Nu is de hele ruimte open, heel fijn die transparantie. Gasten waarderen dat ook, er is veel interactie mogelijk”, vertelt Paauw. De nieuwe shop opende eind januari de deuren. “We hebben best een periode verbouwd, in die vijf weken hebben we de gasten bediend vanuit een snackkarretje hier voor de deur. Door weer en wind. Fantastisch, iedereen in het team zette zijn beste beentje voor. Daar ben ik eigenlijk best wel een beetje trots op; ondanks alles hebben we iedereen kunnen voorzien van wat lekkers als een broodje of goede kop koffie.”
De mix De SuperTank-locatie in Zeewolde is gevestigd aan de Landbouwweg, op een industrieterrein. “We bedienen de mix”, legt Paauw uit. “Aan de ene kant de klant die komt tanken en meteen een broodje meeneemt. Kijk, tanken en afrekenen gebeurt allemaal aan de pomp. Die tankende klant hoeft dus niet naar binnen, maar doet dat wel vaak. Dat is toch leuk. En aan de andere kant hebben we gasten die tijdens lunchtijd even hier binnenwandelen en genieten van een hamburger. Daarnaast hebben we de truckchauffeurs. Hier tegenover is een opstelplaats voor vrachtauto’s, dus ja, die komen dan ook hier even voor wat lekkers. Maar dat is niet de hoofdmoot, zeker de buitenlandse truckers bereiden net zo lief zelf iets in hun cabine.” Ondertussen wordt Paauw aangesproken door een gast die net binnenkomt. Er ontstaat een vriendelijk gesprek. “Ja, we hebben veel vaste gasten, de meesten ken ik wel. Ik werk hier ook al 20 jaar, hè. Eerst als shopmedewerker, nu als shopmanager.”
Friet met topping Het enthousiasme spat ervan af. “De lach is hier heel belangrijk. Gasten zijn best direct tegenwoordig, maar wij blijven altijd vriendelijk. Met humor bereik je vaak veel, en het maakt het werk natuurlijk nog leuker.” In de gesprekken met de gasten kreeg Paauw overigens ook vaak de vraag of ze niet ook hamburgers verkocht. “Of friet met een topping. Nou, nee. Dat deden we niet. Maar op het moment dat we gingen verbouwen zeiden we wel meteen; we moeten ook ons assortiment uitbreiden.” Nu biedt de lunchroom dan ook vers belegde broodjes, warme snacks, broodjes bal, friet met een topping als kebab en beenham, burgers en baristakoffie van Lavazza. “We gaan voor kwaliteit. En voor de lokale touch. Een deel van het assortiment wordt dan ook hier uit de regio betrokken; de aardappelen voor de friet komen uit Flevoland, het vlees voor de hamburgers is van de slager uit Zeewolde”, aldus Paauw. Producten worden door de gasten online via superbroodje.nl of bij de counter besteld, en kunnen worden meegenomen of ter plaatse worden genuttigd. “Het is een succes, zeker de hamburgers. Ook omdat we het mooi presenteren. Niet in een plastic bakje, maar op een porseleinen bord. Dat maakt het echt af. Samen met onze lach.”