DE ‘1’ IN DE BEDRIJFSNAAM WERD IN 2015 GEKOZEN MET EEN VOORUITZIENDE BLIK EN EEN GEZONDE DOSIS AMBITIE. MET TIEN VESTIGINGEN IS TRUCKWASH 1 GROUP INMIDDELS DE GROOTSTE TRUCKWASKETEN VAN NEDERLAND EN DE GEDEELDE NUMMER ÉÉN VAN EUROPA. EN ALS HET AAN DE DIRECTIE LIGT, IS DAT NOG MAAR HET BEGIN.

De groeiambities van Truckwash 1 Group stoppen niet bij de grens. “Binnen drie jaar willen we de stap naar het buitenland maken”, zegt CEO/eigenaar Johannes Snoek. “En dat vervolgens uitbouwen. Niet alleen in de buurlanden. Ook in bijvoorbeeld Spanje, Italië en Griekenland zie ik kansen. Van internationale chauffeurs, die zeer tevreden zijn over onze kwaliteit, krijgen we nogal eens de vraag wanneer we in hun land vestigingen openen. Maar voor het zover is, willen we eerst nog verder groeien in Nederland. Per 1 juli hebben we Truckwash Asten toegevoegd aan de groep. Voor het einde van het jaar komt daar zeker nog een bij. We hebben de ambitie om de groep elk jaar met minimaal twee vestigingen uit te breiden. Als het om interessante overnamekandidaten gaat, wordt de spoeling wel steeds dunner in Nederland. We zullen ons daardoor in de komende jaren ook op nieuwbouw gaan richten.”

Fusie en overnames
Truckwash 1 Group begon drie jaar geleden met zeven vestigingen. Twee daarvan waren van Johannes’ bedrijf Truckwash 1 en vijf van de Truckwash Group van Klaus Broersma. Johannes: “In oktober 2020 zijn onze bedrijven gefuseerd. Daarbij werd Klaus CFO en ik CEO van de nieuwe onderneming. Hij had bedrijven in Aalsmeer, Bodegraven, Ede, Rotterdam-Botlek en Utrecht. Ik in Roosendaal en Rilland. Na de fusie hebben we HB Truckwash op de Maasvlakte, een vrachtwagenwasstraat met truckersrestaurant in Eindhoven en de daarnet genoemde locatie in Asten overgenomen.”

Bijbaantje
Een kleine drie jaar zijn Johannes en Klaus nu compagnons van elkaar. De band tussen beide directeuren is echter veel ouder. “Wat ik nu doe is een uit de hand gelopen bijbaan. Ruim tien jaar geleden zat ik nog op school en zocht ik een bijbaantje. Die vond ik bij de toenmalige truckwash van Klaus in Roelofarendsveen (dorp in de buurt van Leiden, red.). Dat beviel van beide kanten goed. Zo goed dat toen ik klaar was met school fulltime bij Klaus aan de slag ging en doorgroeide naar de functie van bedrijfsleider. Omdat de verhuurder op een gegeven moment andere plannen met het pand had, moest Klaus noodgedwongen stoppen op die locatie en eindigde na twee jaar helaas mijn dienstverband.”

Nummer één
Voor Johannes betekende dat zoeken naar een andere baan. Die vond hij in de autoverkoop. Dat deed ik een half jaar toen Klaus mij belde met de tip dat Wascenter Steketee in Roosendaal te koop was. Hij wist dat mijn hart bij de truckwash lag en dat ik ambitieus was. Dat was in 2015. Ik was pas 22, maar na wat research en bedenktijd durfde ik die stap wel aan. Klaus geloofde in mij en was bereid het risico van de financiering op zich te nemen. Ik noemde het bedrijf Truckwash 1 omdat ik er de nummer één truckwash van Nederland van wilde maken. Eén op het gebied van kwaliteit, gastvrijheid, professionaliteit, sfeer en efficiëntie. Die vijf hanteren we nu ook als kernwaarden voor de groep.”

Totaalconcept
Volgens de website van het bedrijf is de basis van het succes van Truckwash 1 Group een combinatie van de jarenlange ervaring van de 56-jarige Klaus, die in 2002 begon met het wassen van vrachtwagens, en de ambities van de 30-jarige Johannes. “We vullen elkaar perfect aan en zitten goed op één lijn.” Gemiddeld wast Truckwash 1 Group ruim 10.000 vrachtwagens per maand en dat moeten er dus steeds meer worden. Behalve groeien willen de directeuren ook het concept van Truckash 1 Group verbreden. “We willen toewerken naar een totaalconcept. Plekken creëren waar truckers heen kunnen om hun wagen te laten wassen, om te eten – zoals nu in Eindhoven al kan – parkeren, overnachten, voor reparaties en onderhoud, het bezoeken van een truckshop, maar ook eventueel voor tankcleaning. Kortom, locaties waar je voor alles met je truck terechtkunt.”

Kansen geven
Dat wassen gebeurt volgens Johannes met professionele apparatuur en wordt uitgevoerd door ervaren personeel. “We hebben bijna 200 medewerkers in dienst. Bij hen tref je de meest uiteenlopende achtergronden aan. Er zitten er ook bij die in het verleden niet altijd de juiste keuzes hebben gemaakt. Ja, ook mensen die door justitie veroordeeld zijn. Wij zijn bereid hen een kans te geven. Pak je die kans, dan kun je bij ons in een gezellig bedrijf goed je geld verdienen en krijg je de mogelijkheid door te groeien.”

Verantwoordelijkheid
Een goed voorbeeld van dat laatste is Xavier Heijster die, voor de duidelijkheid, niet veroordeeld is geweest en netjes zijn school (mbo niveau 4) heeft afgemaakt. Hij begon vier jaar geleden als vakantiekracht in de wasstraat in de Rotterdamse Botlek. Nu, op zijn negentiende, is hij regiomanager van die locatie en die op de Maasvlakte. “Het wassen is fysiek best zwaar, maar door de sfeer en gezelligheid had ik het goed naar mijn zin”, vertelt Xavier. “Ik ben gebleven en klom steeds verder op. Het is bijzonder dat je op mijn leeftijd zoveel verantwoordelijkheid krijgt en dat vind ik erg leuk aan het werk hier. Ik wil graag meegroeien met het bedrijf en zie daarbij een functie in het buitenland ook wel zitten. [En dan lachend:] Maar niet verder dan België of Duitsland, hoor.”