CORONA HEEFT VEEL NADELEN, MAAR HET HEEFT MIJ OOK IETS GEBRACHT. IK HEB GELEERD HOE HET OOK KAN…

Mijn oma van 88 jaar zegt altijd; er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Met deze gedachte heb ik eind 2019 mijn baan na ruim 12 jaar trouwe dienst opgezegd en ben ik 6 januari jongstleden vol power aan de slag gegaan als officemanager bij de Eendracht. Ik ben toen ook meteen toegevoegd aan het team van het BETA-secretariaat. Bij mijn toenmalige werkgever heb ik nauw samengewerkt met grote horecaondernemers die vol overgave met hun zaak bezig waren en waar het altijd ‘showtime’ was. Diezelfde ondernemers hebben 2,5 maand hun zaken noodgedwongen gesloten moeten houden vanwege de Covid-19 tornado die daar ineens was. Dat heeft mijn hart doen huilen. Tijdens de storm waar we ons overigens nog steeds in bevinden, ben ik blij verrast dat diezelfde passie, drive en power ook bij veel pomphouders terug is te zien. Niet bij de pakken neerzitten, maar doorpakken. Met elkaar en voor elkaar! Veel ondernemers hebben het zwaar gehad en hebben het nog steeds zwaar! Op ons secretariaat proberen we daar zo goed mogelijk op in te spelen door onze leden te ondersteunen in vraagstukken. Ook informeren wij iedereen zo goed mogelijk over de actualiteit middels het versturen van nieuwsbrieven en het up-to-date houden van de BETA-website. De jaarlijkse ALV hebben wij dit jaar geheel digitaal georganiseerd via Zoom. Onder het genot van een brievenbusappeltaartje was dit een succesvol en gezellig samenzijn!

“Loyaliteit en betrokkenheid vind ik een groot goed. Bij BETA is dit goed voelbaar”

Claudia Leeuwenkuyl

Officemanager, De Eendracht

Corona heeft heel veel nadelen, maar het heeft mij ook iets gebracht. Ik heb geleerd hoe het ook kan…. dat we met elkaar een stuk flexibeler, creatiever en innovatiever zijn dan we vooraf hadden gedacht bijvoorbeeld. Bij ons op kantoor is thuiswerken mogelijk, dit biedt flexibiliteit voor collega’s, ook in ‘normale’ tijden. Ik verwacht na deze crisis dan ook een efficiencyslag te slaan in ons dagelijks werk. Het nieuwe normaal zou wel eens structureel normaal kunnen worden. De versoepelingen van de overheid geven gelukkig bij iedereen meer ademruimte. Het wordt langzamerhand steeds drukker op de weg wat voor de tankstations goed nieuws is. Ook mijn horecavrienden zijn gelukkig weer operationeel. Toch werken we bij ons op kantoor nog zo veel mogelijk thuis. Om verbondenheid te blijven houden, hebben we met ons BETA-team elke dag een online call en bespreken we met elkaar de laatste ontwikkelingen in de petrolbranche. Dit is vaste prik, met een kop koffie gezet in onze eigen keuken. En zo nu en dan verschijnt mijn zevenjarige dochter even in beeld, die ik tegelijk help met haar huiswerk aan de keukentafel.

Loyaliteit en betrokkenheid vind ik een groot goed. Bij BETA is dit goed voelbaar en ik ben trots om onderdeel te mogen zijn van dit hechte team. Wij staan met z’n allen de tankstation-ondernemers met raad en daad bij in deze turbulente tijd. Ik ben hier in januari gekomen en heb tegen mijn oma gezegd dat de tijd van gaan in mijn huidige job nog lang niet is aangebroken!