Tankstations worden meer en meer retail locaties. Uitgebreide locaties met een goede shop of zelfs restaurant om klanten, naast tanken, ook te kunnen voorzien in de toenemende behoefte aan eten en drinken.  Met deze behoefte komt direct de complexiteit om de hoek kijken. Er komen nml. nergens zoveel klantstromen bij elkaar als binnen een tankstation en zie die klantstromen, met ieder hun eigen betalingswijzen, maar te managen.

Food en cashgeldbetalingen zijn geen ideale combinatie als het gaat om hygiëne. Terwijl hygiëne in oa een bakery de hoogste prioriteit heeft. Toch kunnen deze twee goed samengaan met de cashgeld oplossingen van Cikam. De klant biedt nml. het cash geld aan in het systeem en ontvangt het wisselgeld automatisch en razendsnel terug zonder tussenkomst van de bakery medewerker. Eenvoudig, snel en hygiënisch!

We nemen je graag mee in een aantal verschillende klantstromen:
Kijk even met ons mee, u herkent vast een aantal van deze klanttypen en hun routes:

  1. Een klant komt alleen tanken, afrekenen en is snel weer weg.
  2. Een klant komt tanken, maakt gebruik van het toilet en is daarna weer weg.
  3. Een klant komt tanken, maakt gebruik van het toilet en kiest daarna nog iets eten, vers of voorverpakt.
  4. Een klant komt tanken en neemt plaats om rustig iets te eten.
  5. Een klant maakt alleen gebruik van het toilet
  6. Een klant besteld alleen iets te eten, voor onderweg of om plaats te nemen

Kortom, er stromen diverse typen klanten door elkaar, met allemaal verschillende behoeften en voorkeuren voor betalingswijzen. De een kiest voor cash, de ander voor PIN en weer een ander voor tank- of creditcard. U wilt uiteraard geen klant missen, maar snelheid en hygiëne zijn hierbij ook van groot belang.

Wil de bakery klant die graag contant betaald, nog brandstof afrekenen en die ook contant betalen? Dat kan, de systemen van Cikam hebben een koppeling met FuelPOS, dus alle items op de Tokheim kassa kunnen ook contant afgerekend worden. Tevens is er de mogelijkheid voor pinnen en wisselen. Dus betalen per PIN, extra geld opnemen of contant geld wisselen voor een bepaald doel? Alles is mogelijk en allemaal zonder dat de medewerker in contact komt met het contante geld. Wel zo hygiënisch toch?!

Conclusie; maak contante betalingen op uw tankstation mogelijk, vooral ook in de bakery en op de versafdeling. Hygiënisch, maar ook veilig en hoe prettig is het als er geen kasverschillen meer zijn en er nooit meer een lade geteld hoeft te worden? Lang leven de cashgeld oplossingen van Cikam!

Lees hier het verhaal van een gelukkige gebruiker Vissers Energy Group

Check deze link voor direct contact met onze consultants, zij helpen je graag verder.

Blijf op de hoogte van Cikam via Instagram.