“Gisteren stond de rij nog voor onze teststraat. Nu staat de rij weer voor het tankstation.”

Nederlanders tanken weer massaal over de grens, weet een medewerkster van de Aral in het Duitse Elten. Op het terrein van dat tankstation staat een teststation bestaande uit drie partytenten waar medewerkers sneltesten afnemen. Ze staan vrijwel werkloos voor zich uit te staren, terwijl de rijen voor het tankstation aanzwellen. (De Gelderlander)

“Er ligt een goed plan waar wij ons prima mee kunnen identificeren. Ook OK is altijd aan het bouwen aan haar organisatie.”

Directeuren Jan Willem Westerhuis en Rik de Leeuw den Bouter van OK over het verlengen van het hoofdsponsorschap en de samenwerking met NAC. (Omroep Brabant)

“Wij blijven dat bourgondische concept.”

Directeur Charles Sampers van de Van Melik Food Groep. Het bedrijf achter de broodjeszaken van Bufkes wil met het concept fors groeien in Nederland, zonder de afkomst te verloochenen. (L1)

“We hebben er zelf geen onderzoek naar gedaan, maar ik kan mij voorstellen dat mensen die pleziertjes hebben vervangen. Door het kopen van meer snoep en chocola.”

Liesbeth Velema, expert voeding en gedrag bij het Voedingscentrum, heeft niet direct een heldere verklaring voor de toename van het snoepen tijdens de coronacrisis. (RTL.nl)

“Plastic is een waardevolle grondstof en het is zonde als die verloren gaat. Statiegeld op kleine flesjes stimuleert mensen om de flesjes weer in te leveren.”

Raymond Gianotten, directeur van Statiegeld Nederland, over de nieuwe statiegeldregeling. Jaarlijks worden 900 miljoen kleine en 600 miljoen grote plastic flessen frisdranken water verkocht in Nederland. (NH Nieuws)

“ Na het afronden van verdere tests zullen we ons concentreren op het overbrengen van de technologie naar serieproductie.”

Helge Königs, Hoofd van het Truck-ID & Truck Wallet-project bij Daimler Trucks, over de geslaagde praktijktests waarbij Mercedes-Benz Actros-trucks voor het eerst automatisch brandstof hebben betaald bij een Shell-tankstation. (Mercedes-Benz Trucks)