“Je kunt denken aan concepten voor onbemande tanklocaties of shops waar meer sprake is van semi-bemande bediening in plaats van shops die volledig zijn bemand.”

Country manager Freek van Beek van Lekkerland over mogelijke initiatieven die Lekkerland als nieuwe conveniencepartner van De Haan Minerale Oliën per 1 februari 2021 gaat ontwikkelen (website Lekkerland).

“ We hebben elkaar al vier maanden niet meer gezien.”

Vriendinnen Madina (38) en Fati (44), die het tankstation gebruiken om elkaar weer eens te spreken onder het genot van een goede kop koffie. En zij zijn niet de enige die het tankstation zien als het nieuwe café.(Het Nieuwsblad).

“ Als gevolg van de allereerste lockdown-maatregelen, zagen we in maart onze afzet tot 70 procent afnemen. Sindsdien zijn de volumes aan het herstellen, aangedreven door een sterke onderliggende marktgroei.”

Michiel Langezaal, CEO van Fastned (Autovisie).

“ Het levert echt bijna niks op, hooguit een paar honderd euro. De pakkans is bizar groot en de straffen zijn in verhouding tot andere strafbare feiten bijzonder hoog.

Enschedese advocaat Umut Ural, die in zijn loopbaan al verschillende cliënten verdedigd die een overval op een tankstation hebben gepleegd (Tubantia).

“ GP Groot richt zich vooral op het realiseren van emissiearme en -vrije mobiliteit. Het beschikken over een netwerk met toegang tot diverse klantgroepen vormt een goede basis voor verdere groei.”

Pieter Talsma, directeur van GP Groot, over de overname van de brandstof en oliehandel, de tankstations, de gasflessenhandel en het daarbij behorende personeel, materieel en vastgoed van Vos door GP Groot (Website GP Groot).

“ Alle zes kantoren hebben de opdracht geweigerd om uiteenlopende redenen, zoals een gebrek aan capaciteit, interesse en/of het ontbreken van toestemming van hun risicomanagementafdeling.”

Het management van Lukoil in Nederland aan minister van Financiën Wopke Hoekstra. Het bedrijf kan namelijk geen enkele accountant bereid vinden om zijn boeken te controleren en dreigt daardoor te vertrekken uit Nederland. (RTLZ)