Marcel Pool

Naam:
Marcel Pool

Leeftijd:
45 jaar

Gezin:
Getrouwd, één dochter

Functie:
Exploitant/ondernemer

Bedrijf:
AVIA tankstations Den Oever en
Schagerbrug (De Stolpen)

In de branche sinds:
1993. Gestart als pompbediende en doorgegroeid tot exploitant/ ondernemer. Eerst bij Gulf, op mijn 28ste, nu bij Avia op mijn 45ste. Tussendoor heb ik nog vijf jaar in de bouw gewerkt. Als schilder, als zzp’er. Maar ik miste het contact met klanten en ik miste het echte vrije ondernemerschap. Als zzp’er moet je toch altijd achter je werk aan jagen. Nu is dat anders, als ondernemer bij Avia heb je veel vrijheid en kun je naar eigen inzicht ondernemen. Zo heb ik het station Schagerbrug helemaal opgebouwd. Het was een blokkendoos met niets erin. En nu? Nu is het een volwaardige shop met een prachtig bakeryconcept. En sinds 1 maart ben ik ook hét gezicht van AVIA Den Oever.

Rijdt auto:
VW Caddy

Waarom deze auto?
Het is een bedrijfsauto, die super praktisch is. Er kan bijvoorbeeld veel handel in.

Welke muziek luister je in de auto:
Radio 2, ook in de shops. Ik houd namelijk van jaren zeventig- en tachtigmuziek. En over het algemeen vindt bijna iedereen de muziek op Radio 2 wel leuk. Dat maakt het heel geschikt als achtergrondmuziek in de shop.

Het eerste wat je ‘s ochtends doet:
Krant lezen (ik lees het Noordhollands Dagblad en De Telegraaf) met ontbijt en koffie.

Hekel aan (werkgerelateerd):
Doorrijders, uiteraard. Daarnaast vind ik het heel vervelend als door factoren van buitenaf het werk wordt belemmerd. Denk aan pinstoringen, wegomleidingen, en dergelijken. Gelukkig komt het niet vaak voor, maar als het gebeurt, dan is dat heel storend. Met name omdat ik dan de grip verlies, ik heb er zelf vaak geen enkele invloed op. Dat is dan moeilijk om te accepteren.

Leukste onderdeel van je werk:
Het contact met klanten. Dat is zo bijzonder, in de bouw had ik dat niet en dan mis je dat. Het praatje, de complimenten, het persoonlijke contact. Ik sta hier één dag in de week samen met mijn vrouw. Dat vinden klanten ook heel leuk, dat we het samen doen.

Kleding:
Spijkerbroek met een AVIA-polo.

Geur:
Chrome van Azarro

Sport en niveau:
Zaalvoetbal, wel op een lachwekkend niveau. Haha.

Drinkt het liefst:
Thuis fris, met feestjes een biertje.

Rookt:
Niet meer, gelukkig.

Slechte gewoonte:
Ik neem iets te vaak en iets te gemakkelijk een vette hap uit eigen de shop tijdens het werk.

Gaafste wat ik ooit heb gedaan:
Paragliden van de Tafelberg in Kaapstad

Favoriete restaurant:
Red Chili in Oude Niedorp, Madame Cheung in Hoorn

Leest:
Thrillers, biografieën, Wilbur Smith,
enz..

Trots op:
Een gelukkig gezin, blije medewerkers en complimenten van klanten. Neem bijvoorbeeld onze bakery, die we samen met Lekkerland hebben opgezet. Punto Gusto. Klanten vinden onze broodjes zo lekker, dat ze er tijdens verjaardagen over praten. Dan zeggen ze tegen familie en vrienden; je moet echt een keer naar de Avia, de broodjes daar zijn verrukkelijk. Dat is zo leuk om te horen