DÉ PARTNER VOOR ALLES RONDOM TANKEN EN SNELLADEN. ZO PRESENTEERT MOKOBOUW ZICH. HET BEDRIJF KAN DAN OOK EEN GROOT DEEL VAN DE BETA-LEDEN TOT ZIJN KLANTEN REKENEN. SINDS JANUARI IS MOKOBOUW PARTNER VAN BETA. IN JULI WERD DAT MET EEN ONDERTEKENING OFFICIEEL BEKRACHTIGD.

De stemming bij de ondertekening was opperbest. Zowel BETA-voorzitter Ewout Klok als sales- en marketingmanager Léon Jeekel van Mokobouw toonde zich zeer gelukkig met de samenwerking. “Mokobouw is een grote naam en toonaangevende speler in onze branche”, zei Ewout na het tekenmoment. “Wij zijn blij dat het bedrijf een partnerschap met ons is aangegaan. Heel enthousiast zijn we ook over het aantrekkelijke ledenvoordeel dat daaraan verbonden is. Dat voordeel bespaart pomphouders veel tijd en stress. Als je als lid van BETA een milieuzorgcontract afsluit bij Mokobouw, verzorgen zij namelijk helemaal gratis het uitzoeken, optimaliseren en digitaliseren van het installatiehandboek. Normaal kost dat 495 euro. Dat voordeel krijgen alleen BETA-leden. Buiten die mooie korting kunnen zij met dat contract erop rekenen dat Mokobouw hen op het gebied van milieuzorg geheel ontzorgt.”

Ondernemers ontzorgen
“Zelf had ik niet beter kunnen zeggen”, reageerde Léon vrolijk op de woorden van de BETA-voorzitter. “Klanten ontzorgen is het belangrijkste thema van Mokobouw Milieuzorg. Dat gespecialiseerde onderdeel van ons bedrijf zorgt ervoor dat ondernemers geen omkijken hebben naar milieuzaken en zich zoveel mogelijk kunnen richten op het ondernemen zelf. Zoals bekend moeten tankstationondernemers zich, vanwege de milieuwetgeving, aan allerlei regels houden en voldoen aan variabele keuringstermijnen voor verplichte controles. Onze milieuzorgcoördinators kunnen hen veel werk uit handen nemen. Die regelen de bewaking en uitvoering van de verplichte inspecties en zorgen voor een (digitale) rapportage van de verschillende keuringen. Bij geconstateerde gebreken ontvangt de ondernemer een herstelaanbieding van ons. Het milieuzorgcontract biedt echter ook ruimte om voor andere partijen te kiezen voor het uitvoeren van herstelwerkzaamheden.”

Lagere kosten
Léon benadrukte dat alle relevante controles en inspecties door Mokobouw Milieuzorg altijd worden uitgevoerd tegen marktconforme prijzen en in samenspraak met daartoe gecertificeerde bedrijven. Keuringen waarvan Mokobouw Milieuzorg de uitvoering verzorgt, zijn onder meer: kathodische bescherming voor het bestrijden van corrosie, waterbezinksel, vloeistofdichte voorzieningen, legen en inspecteren van olie- en benzineafscheiders, aarding, dampretour stage II, brandblussers, NEN 3140, grondwatermonitoring en temperatuurgevoelige elementen bij onbemande verkoop. “Wie bij ons een milieuzorgcontract afsluit, investeert in gemak. De kosten zullen op z’n hoogst hetzelfde zijn als die van het huidige contract, maar in veel gevallen lager uitpakken. Dat komt onder meer door de raamcontacten die wij, als grote partij, kunnen afsluiten met uitvoerende bedrijven. De praktijk leert dat bij de meeste ondernemers, die voor Mokobouw Milieuzorg kiezen, de directe en indirecte kosten omlaag gaan.”

Totaalaanbod voor tankstationondernemers
Ewout Klok gaf al aan dat BETA blij is met het partnerschap met Mokobouw: “Het bedrijf is een begrip in onze branche en levert een totaalpakket aan producten en diensten voor pomphouders. Dat maakt ons logische partners van elkaar. Ik zie volop kansen voor een mooie samenwerking waarvan zowel de leden van BETA als Mokobouw de vruchten plukken.” Léon: “Wij richten ons op bedrijven in de brandstofdistributie, -opslag, -service en -verkoop. Tankstationondernemers zijn onze belangrijkste doelgroep. Veel van hen nemen een of meerdere producten en diensten bij ons af. Maar lang niet allemaal kennen ze het totale pakket van wat wij doen. Wij doen alles wat je kunt bedenken rondom tanken en, tegenwoordig ook, snelladen. Dan heb je het over brandstofpompen, AdBlue- en thuistankinstallaties, tankniveau-meetsystemen, perspompen, snelladers en betaalsystemen. Als partner van BETA krijgen we de mogelijkheid om via hun kanalen, zoals de nieuwsbrieven, website en Move On Magazine, ons aanbod onder de aandacht te brengen bij een grote groep tankstationondernemers. Ook nieuwe producten en diensten. Dat is natuurlijk heel aantrekkelijk voor ons.

Veiligheid voor mens en milieu
Eerder in dit artikel gaf Léon al aan dat Milieuzorg een gespecialiseerd onderdeel binnen de Mokobouw-organisatie is. Voor Mokobouw Tankinstallatie geldt dat ook. Die tak houdt zich bezig met het realiseren van bovengrondse en ondergrondse opslag van brandstoffen en andere milieugevaarlijke stoffen. “Mokobouw Tankinstallatie ontwerpt, bouwt en keurt complete tankstations en tankinstallaties. Daarbij staat veiligheid voor mens en milieu voorop en denken zij flexibel mee met de klant, om tot een voor hem ideale oplossing te komen.” “Met vestigingen in Heerenveen en Rotterdam – en sinds begin dit jaar ook in het Belgische Dendermonde – plus een landelijke servicenetwerk, zijn we altijd in de buurt als klanten ons nodig hebben, 24/7. Onze missie is, ze met innovatieve en duurzame oplossingen te ondersteunen bij het realiseren van hun doelen. En dat doen we al bijna honderd jaar. 99 om precies te zijn.” Wie meer informatie wil over Mokobouw Milieuzorg kan terecht op www.mokobouw.nl. Leden die een milieuzorgcontract willen afsluiten bij de nieuwe partner kunnen vrijblijvend een BETA-offerte aanvragen via 0513 – 61 47 11.