HET IS VRIJDAGMIDDAG TWAALF UUR. SPITSUUR. DE MEIDEN NOEMEN HET ALTIJD FREAKY FRIDAY. DE SHOP VOL MET GASTEN, ELK TAFELTJE BEZET IN DE LUNCHROOM, LANGE RIJ VOOR DE WASSTRAAT EN IEDEREEN OPGETOGEN AAN HET WERK! DAT MAAKT ME GELUKKIG!

Om aan zo’n enthousiast team te komen, moet je als werkgever zorgen voor goede voorwaarden. Daar passen goede afspraken bij. De concurrentie op de arbeidsmarkt is moordend. Wanneer je nu nog zonder werk zit, is er wat met je aan de hand. Mijn grootste concurrenten zijn de Albert Heijn, Jumbo, McDonald’s en de plaatselijke snackbar. Toch is geld niet het enige wat doorslaggevend is om juist bij mij te komen werken. Ik merk dat onze loonschalen en salaristabellen niet afdoende zijn om in eerste instantie de mensen over de streep te trekken. Dus ik betaal al boven de huidige cao-tabellen. Maar wat ik ook merk is dat men ons trainingsaanbod zeer waardeert. Iedereen van mijn team heeft zich aangemeld voor het branchepaspoort van OOTW en maakt daar regelmatig gebruik van. Ook omdat je er nog punten mee kunt verdienen om te kopen bij Bol.Com. Kortom: professioneel en marktconform.

“En doe je niet mee in deze wedloop van de nieuwe economie, dan mis je de boot.”

Ewout Klok

Voorzitter, Belangenvereniging Tankstations

Houd je jezelf dan voor de gek of proberen we met elkaar onze cao te optimaliseren? Dat laatste is belangrijk. Hiermee creëer je een maatschappelijk betrokken branche waarin het zeer aantrekkelijk wordt om er deel aan te nemen. Dat we het imago van ‘ondergeschikt werk’ definitief achter ons laten. En laten we wel zijn: de ontwikkelingen in onze branche gaan nu ook zo hard! En doe je niet mee in deze wedloop van de nieuwe economie, dan mis je de boot. En dat wil ik niet, gezien de investeringen die ik heb gedaan en die nog gaan komen in het kader van de nieuwe brandstoftransitie.

Ik kijk nog een keer om mij heen. Mijn plicht roept. “Ewout, zou jij voor één keer een bestelling willen wegbrengen? Dan kunnen wij doorrrrr….!”

Mijn team. Heerlijk enthousiast werkzaam in onze branche!